Megalakult a Közép- és Kelet-Európai Outsourcing Szövetség

forrás Prim Online, 2008. október 23. 09:14

Outsourcing szervezetek testületei és ágazati szövetségek a Balti államokból, Ukrajnából, Magyarországról, Bulgáriából és Romániából egyesítik erőforrásaikat, és megalapítják a Közép- és Kelet-Európai Outsourcing Szövetséget (rövidítve: CEEOA - Central and Eastern European Outsourcing Association) abból a célból, hogy népszerűsítsék a Közép- és Kelet-Európai régiót, mint versenyképes alternatívát a globális offshoring (külföldre telepítési) célállomások között, növeljék a szolgáltatások szállítási minőségét és volumenét a nemzetközi sztenderdek szerint.

A Közép- és Kelet-Európai országok (CEE) nagyon kis játékosai a világpiacnak az IT és a BPO (üzleti folyamat kiszervezés) területén. A nemzetközi kereskedelmi gyakorlat és a modern üzleti kompetenciák hiánya a CEE beszállítói között olyan tényezők, amelyek a CEE régiót távol tartják azoktól a megvalósítható, jelentős lehetőségektől, amelyeket a globalizáció teremtett.

Ebből az okból kifolyólag a CEEOA arra törekszik, hogy felhívja a figyelmet a régióra, mint egy offshore outsourcing (külföldi kiszervező) helyszínre, azzal a több ezer képzett diplomással egyetemben, akik minden évben kilépnek a munkaerőpiacra. Ezekben az országokban a szolgáltatók kulturális és nyelvi rokonsággal kiegészített földrajzi közelséget kínálnak, továbbá folyamatosan fejlesztett üzleti megvalósítási modelleket, szolgáltatásbiztosítási képességeket és együttműködési nyitottságot. A makróökonómiai és politikai környezet stabil, az infrastruktúra jól fejlett.

A Balti Outsourcing Szövetség (BOA), az ukrajnai HI-TECH Iniciatíva, a Magyar Outsourcing Szövetség (HOA), a Szoftver- és Szolgáltatásipar Munkáltatói Szövetsége (ANIK) Romániából és a Bulgáriai Web Szövetség (BWA) csatlakoztatták erőiket, hogy megragadják a globalizáció adta lehetőségeket, és népszerűsítsék a CEE régiók versenyképes jellegzetességeit azzal a céllal, hogy meghódítsák a külföldre telepített IT és BPO szolgáltatások globális piacának nagy részét. A CEEOA nem csak az IT, BPO és csúcstechnológia-iparágra fókuszál, hanem a teljes szolgáltatási-területre, mivel fontos figyelembe venni, hogy a kiszervezés egy nem ipar specifikus jelenség. A CEEOA egy nyitott platform minden régióban levő szervezet és üzleti szövetség számára, akik hajlandóak csatlakozni és képességeikkel hozzájárulni a célok teljesítéséhez.

Kulcsszavak: outsourcing

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55