Sunbelt Ninja az Alba Volánnál

Kovács Attila, 2008. november 17. 11:38

Az Exchange kiszolgáló beépített szűrője helyett a Sunbelt Ninja E-mail Security biztonsági programjára váltott sikeresen az Alba Volán Zrt. A korábban szerverleállást is okozó kéretlen levelek áradata megszűnt, a Ninja szűrési hatékonysága meghaladja a 99%-ot.

Az Alba Volán informatikai hálózatát 10 szerver és mintegy 250 kliensgép jelenti, amelyet egy ötfős informatikai csoport üzemeltet. A rendszergazdák feladata biztosítani a levelezés biztonságát, az SAP és a járműforgalmi adatok mentését, illetve a számítógépek biztonságos működését. A Sunbelt terméke a telepítés után azonnal szinte nullára csökkentette az Alba Volánhoz beérkező spamek számát, a munkatársak és az informatikusok legnagyobb megelégedésére. „Hatékonysága mellett a Ninja azzal is kiemelkedik, hogy a felhasználók szerint lehet megadni az egyes csoportok szűrési szintjét, így személyre szabható a szűrés szigorúsága.” – mondja Peresztegi Nagy Róbert, a cég informatikai vezetője.
 
A Ninja Email Security több független gyártó levélszűrő termékét egyesíti egyetlen, rugalmas levélkezelő rendszerbe. Segítségével a legjobb spamszűrők és antivírusok együttesen védik a leve­lezést, míg a szűrő pontossága nem függ egyetlen gyártótól, vagy levélszű­rési módszertől sem. A rendszerben két antivírus dolgozik egymás mellett, így a két gyártótól párhuzamosan érkező vírusadatbázis frissítések előbb felismerik az új fenyegetéseket, mint ha csak egyetlen antivírus védené a levelezést. Az összesen öt spamszűrő közül egy SMTP előszűrő mellett négy, egymástól független spamszűrő vizsgálja a beérkező leveleket. Külön spamszűrő foglalkozik a képes spamekkel, illetve a csatolmányokkal. A Ninja disclaimer moduljának segítségével a szoftver igény szerint tud jogi nyilatkozatokat, vagy egyéb üzeneteket elhelyezni a kimenő levelek végén. A program egyik legnagyobb előnye az akár felhasználónként megváltoztatható beállítások, így például a cégen belül egyes szervezeti osztályok, vagy személyekhez eltérő spamszűrési rendszabályok érvényesíthetők. A közvetlen a Microsoft Exchange kiszolgálóra telepíthető Ninja minimális erőforrás igénnyel rendelkezik, így lényegesen gyorsítja a levelezési folyamatokat.

Kulcsszavak: Sunbelt security spam

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50