Ingyenes rendszervédelem Linux-hoz a Panda Software-től

forrás Prim Online, 2006. július 30. 11:40
A Panda Software elindítja a Panda DesktopSecure-t, amely a Linux-ot használó munkaállomások teljes körű védelmét hivatott ellátni. Az új termék Linux felhasználók számára teljesen ingyenesen elérhető a http://www.pandasoftware.com/products/DesktopSecure oldalon.
A Panda Software ezen új terméke magában foglalja, a rosszindulatú kódsorok aláírás-alapú keresőjét, a Genetic Heuristic Engine-t – amely egy olyan, új technológián alapuló kereső, ami képes több ismeretlen vírust detektálni, mint az eddigi Heuristic – és, a többi, hasonló termékkel ellentétben, tartalmaz még egy hatékony tűzfalat is. Továbbá előnye még, hogy mindezen szolgáltatásokat könnyen és egyszerűen kontrollálhatjuk egyetlen grafikus interfész segítségével.

A Panda DesktopSecure for Linux-t kifejezetten arra tervezték, hogy ezen operációs rendszerek használóinak biztonsági igényeit kielégítse. Mind az otthoni, mind pedig a Linux munkaállomásokat használó cégek által használható. Az olyan esetekre, melyekben egy cég a Linux és a Windows rendszerek kombinációját alkalmazza különös figyelmet fordítottak, ugyanis ilyen helyzetekben a Linux-ot futtató számítógépek nemcsak különleges támadásoknak vannak kitéve, hanem a helyi hálózaton keresztül akár a Windows-os rendszerek megfertőzésének beindítására is alkalmasak.

A Panda Software terméke nemcsak a már ismert internetes veszélyforrásokkal szemben veszi fel a küzdelmet – köszönhetően a mindig frissen felfedezett vírusok listáját tartalmazó napi frissítésének – de az olyanok ellen is védelmet nyújt, melyeket korábban még nem detektáltak. Ez pedig a Genetic Heuristic Engine-nek köszönhető, annak az új technológiának, ami analizálja minden egyes fájl „genetikus képét”. Ez teszi hatásossá abban, hogy megállapítsa, hogy egy fájl tartalmaz-e vírust, vagy sem, és az így keletkező „téves riasztások” számát a minimumra csökkenti. A Panda DesktopSecure for Linux egy, az e-maileket ellenőrző, valós idejű védelmet is kínál, ami a legszélesebb körben alkalmazott levelezőprogramokkal, mint például a Ximiam Evolution-val és a Mozilla-val is kompatibilis.

X-Window felülete lehetővé teszi, hogy a Panda Software termékébe épített tűzfalat is kontrollálhassuk, ami egyet jelent a különböző kommunikációs csatornák beállításával, a számítógépbe való betörési kísérletek felderítésével és a különböző alkalmazások elérési lehetőségeinek szabályozásával.

Sok ember tévesen úgy hiszi, hogy a Linux-ot futtató rendszerek teljesen biztonságosak, így sok felhasználó mindenféle biztonsági rendszer nélkül használja ezeket a programokat. Pedig a Linux rendszerek is ki vannak téve az internetről érkező veszélyforrásoknak. Ez nem pusztán az erre a platformra kifejlesztett rosszindulatú kódsorok problémája, hanem sok, a Linux-ot különösebben nem ismerő felhasználó szegényes rendszerbeállításaié is, amelyek könnyen vezethetnek IT támadásokhoz.

Ennek a terméknek az elindításával a Panda Software-nek az a célja, hogy a Linux rendszereket olyan biztonsági eszközzel ruházza fel, ami mind az üzleti, mind pedig az otthoni felhasználókat széleskörűen biztosítja:

- adatvesztés ellen
- hogy a kifele irányuló kommunikációjuk védett. Akár e-mail-t, akár internetet, vagy más alkalmazást használnak.
- hogy termelőkapacitásuk növekedhessen – köszönhetően a termék könnyű kezelhetőségének és napi frissítéseinek.

Az új Panda Software termék ingyenesen letölthető a következő oldalról, ahol az otthoni felhasználók egy 3 hónapig ingyenes szolgáltatással és a frissítésekkel is találkozhatnak: http://www.pandasoftware.com/products/DesktopSecure

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50