Több mint ötvenmillióan töltötték már le a McAfee SiteAdvisor megoldást

forrás Prim Online, 2007. május 1. 17:16
A felhasználók piros, sárga vagy zöld jelzést kapnak az egyes oldalakról, ami alapján eldönthetik, hogy interakcióba lépnek-e az adott oldalon.
„Mialatt a web nélkülözhetetlenné vált az információ, a tudás és a kereskedelem szempontjaiból, egyúttal a kiberbűnözés melegágya is volt – mondta Tim Dowling, a Consumer Growth Initiatives alelnöke.

A SiteAdvisor az internet majd minden oldalát folyamatosan ellenőrzi és osztályozza, azaz világosan meghatározza a potenciálisan veszélyes weboldalakat, amelyek támadásokkal – mint például a kémprogramok, reklámprogramok, spamek, böngészőtámadások, online adatkicsalások – hozhatók kapcsolatba. A SiteAdvisor egyik kiemelkedő előnye, hogy segítségével a felhasználók biztonságosabban használhatják az olyan keresőszolgáltatásokat, mint a Google, a Yahoo! vagy az MSN. A SiteAdvisor minden egyes találat mellett azonnal megjeleníti annak biztonsági szintjét is, hogy a felhasználó így felelősségteljes döntést hozhasson a meglátogatni kívánt oldalakkal kapcsolatban.

Ezen felül böngészés közben az eszközsorban található SiteAdvisor biztonsági gomb megváltoztatja a színét az adott oldal biztonsági besorolásának megfelelően. A McAfee SiteAdvisor egyaránt együttműködik a Microsoft Internet Explorerrel és a Mozilla Firefoxszal a MacOS, Linux vagy PC platformokon.
Kulcsszavak: security McAfee

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kitolták az SAP S/4HANA és az SAP Business Suite 7 verzió támogatásának határidejét

Az SAP bejelentette, hogy immár 2040 végéig vállal kötelezettséget az SAP S/4HANA terméktámogatására. Egyidejűleg azt is közzétette a vállalat, hogy 2027 végéig biztosan, 2030 végéig pedig opcionálisan biztosítja az SAP Business Suite 7 szoftver alapvető alkalmazásainak fenntartását és támogatását. A magyar nagyvállalatok körében is legnépszerűbb vállalatirányítási rendszer új verziójára való áttérés lesz a fókuszban az SAP Hungary március 24-re szervezett SAP ERP Experience 2020 konferenciáján is. 

2020. február 17. 12:17

Az e-mail használat a munkahelyen és a GDPR!

A legtöbb szervezet a mindennapi munka során az üzleti kapcsolattartásra elektronikus levelezést használ és ennek érdekében a munkatársak számára céges domain alatt postafiókot hoz létre.

2020. február 17. 10:05

Már a kisebb felhasználóknak is egyszerűen elérhető a 10G sebesség

A tajvani Zyxel Networks bejelentette új, multi-gigabites termékportfólióját, melynek célja az otthoni és SOHO felhasználók hálózati sebességének növelése. A termékcsalád tagjai az XGS1210-12 12 portos weben vezérelhető Multi-Gigabit Switch, a kétportos 2.5G-vel és kétportos 10G SFP+-al rendelkező XGS1010-12 nem-vezérelt Switch, és az XGN100C és XGN100F hálózati adapter kártyák, melyek segítségével egyszerűen 10 gigabites sebességre lehet frissíteni a meglévő PC-ket és munkaállomásokat.

2020. február 16. 12:18

Csak a tudatos nethasználattal védhetők meg a gyerekek

A szülők döntő többsége (83%-a) foglalkozik a biztonságos internethasználat témájával: a korlátozást, ellenőrzést és tiltást közel ugyanolyan arányban vetik be gyerekeiknél, mint a témáról szóló célzott közös beszélgetéseket – derül ki az Ipsos KidComm (2019) szindikált kutatásából. Ennek ellenére a gyerekek továbbra sincsenek biztonságban az online térben, ezért a Telenor játékos oktatóanyagot készített a témában – mondja a Biztonságos Internet Nap kapcsán Koren Balázs, a Telenor TudatosNet szakértője.

2020. február 11. 16:05

Új zsarolóvírust fedezett fel a Sophos: RobinHood

A Sophos, kiberbiztonsági vállalat legújabb elemzése arra mutat rá, hogy a digitális bűnözők hogyan használtak fel egy legitim harmadik féltől származó sebezhetőséget a biztonsági szoftverek törléséhez, mielőtt a RobbinHood zsarolóvírussal támadásba lendültek volna.

2020. február 11. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás