Fürtre fűzhetőek a Sybase nagyvállalati adatbázisszerverei

forrás Prim Online, 2008. március 31. 19:01

A Sybase ASE új kiadása számos szabadalmaztatott újítást tartalmaz, amelyek biztosítják az ügyfeleknek, hogy alacsonyabb költségek mellett el tudják osztani a kritikus rendszereiket ért terhelést, és megnöveljék a rendelkezésre állást.

Megjelent a Sybase nagyvállalati adatbázisszerverének, az Adaptive Server Enterprise-nak a Cluster változata, amely lehetővé teszi, hogy fürtre fűzve több, ugyanazon az adatbázison dolgozó ASE szerver szolgálja ki a klienseket. A beépített virtualizált erőforrás-elosztás (VRM) biztosítja az adatbázisok osztott diszk-rendszereken (SAN) történő egyszerű telepítését, valamint azt, hogy az ASE szerverek összehangoltan, optimális erőforrás-kihasználtsággal vegyenek részt a kliensek kiszolgálásában. Mindez a hardver- és az üzemeltetési költség jelentős csökkenését és kevesebb energiafelhasználást eredményez.

A Sybase virtuális erőforrás-kezelő technológiája (VRM) révén logikai fürtök alakíthatóak ki a fizikai szerverekből. A logikai (virtuális) fürtök között menet közben, dinamikusan, az aktuális terhelésnek megfelelően kerülnek elosztásra a fizikai szervereken elérhető erőforrások. Optimális szerverkihasználás érhető el tervezett és nem tervezett leállások, kiugró terheléssel járó időszakok alatt, így a rendszer folyamatos működése kevesebb szerverrel is megoldható.

Bármelyik szerver tervezett vagy nem-tervezett leállása esetén a fürt többi tagja zökkenőmentesen kiszolgálja a klienseket, ezzel megnő a rendszer rendelkezésre állása. A vállalatok így rendszereikkel magabiztosan teljesíthetik a szolgáltatási szerződésben vállalt különösen magas rendelkezésre állást.

Az ASE Cluster Edition bevezetése kapcsán a Sybase együttműködik a szerverpiac jelentős képviselőivel, köztük a Sun Microsystemsszel és a VMware-rel is.

A Sybase ASE Cluster Edition elérhető ASE 15.0.1 adatbázisszerver esetén Red Hat Enterprise Linux 4 és 5 (x86 és x64); 64-bites SPARC Solaris 9 és 10; SuSE Linux 9, 10 (x86 és x64) platformokon.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Május végén startolt a Publicis Groupe AI vezérelt platformja Magyarországon

Egyedülálló módon egyesíti a szaktudást a technológiával a Publicis Groupe mesterséges intelligencia alapú platformja, a Marcel, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet 83 000 nemzetközi munkatársa egyetlen közös talent-poolként működjön, és minden projektre az arra legalkalmasabb szakemberekből álló csapat állhasson össze. A világ harmadik legnagyobb marketingkommunikációs cége a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél korábban, április végén indította el új innovációját először az Egyesült Államokban, hogy ebben a kritikus időszakban egyedülálló és a lehető legmagasabb szintű támogatást biztosítsa ügyfeleinek. Május végétől pedig a cégcsoport minden országában, így Magyarországon is elkezdődött a bevezetés.

2020. június 4. 12:03

Mi vár a mobiltelefon kiegészítők piacára idén?

Optimista elemzők 10, pesszimistábbak akár 20-30 százalékos forgalom-visszaesést is jósolnak a koronavírus járvány miatt a globális mobilpiacon. Együttmozgó iparágként logikusan a mobiltelefon kiegészítők piacára is hasonló csökkenés vár, ám az átalakuló munkavégzés és a vásárlói attitűdben végbemenő változások miatt egyes termékkategóriák akár pozitív előjellel is kijöhetnek a helyzetből. 

2020. június 4. 10:52

Égető problémára ad megoldást a Kulcs-Soft új szolgáltatása

A KKV-k aktuális kihívásait szem előtt tartva, Magyarországon egyedülálló, egyben hiánypótló szolgáltatást indít a Kulcs-Soft. A szoftverfejlesztő cég vállalása, hogy a vállalkozások számára biztosít mindent, ami informatika: rendszergazdai szolgáltatást, informatikai biztonságot és számítástechnikai eszközöket és ügyviteli szoftvereket egy kézből. Nagyvállalati szintű szolgáltatások elérhetőek lesznek a kisvállalkozások számára.

2020. június 3. 19:13

Mit tudnak rólunk az okosautók?

Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat a világ minden táján, a statisztikák szerint 2023-ra 76 millió új okosautó lesz forgalomban. Ezek a járművek rengeteg hasznos adatot gyűjtenek saját műszaki állapotukról és a sofőrök vezetési szokásairól, amelyeket a gyártók például későbbi termékfejlesztésekhez használnak fel, hogy kényelmesebbek, fenntarthatóbbak és biztonságosabbak legyenek az autók, illetve a közlekedés. Az adatok egy része azonban személyes információ is egyben, amivel az autóhasználók sokszor nincsenek is tisztában. Vajon tudjuk, hogy pontosan milyen információkat rögzítenek az okosautók és mi történik aztán ezekkel? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül a GDPR bevezetésének második évfordulója kapcsán a flottakezelésben piacvezető LeasePlan, amely legújabb Mobility Monitor felmérésében a kapcsolódó aggodalmakkal is foglalkozik.

2020. június 3. 17:48

A Fujitsu hatpontos akciótervet dolgozott ki a munkaerő átalakítására

Új akciótervében a Fujitsu hat olyan cselekvési pontot azonosított, amelyek révén a szervezetek túltekinthetnek a COVID-19 világjárvány által megkövetelt azonnali munkaerő-gazdálkodási intézkedésékeken. 

2020. június 3. 14:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás