teleház kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: teleház

Teleházak a figyelem középpontjában

A digitális szakadék áthidalása egyre nehezebb feladat, ráadásul ezen belül a nemek közötti szakadék is egyre nő. Az Európai Unió szerint a teleházak kiemelt szerepet játszanak a nők és a munkanélküli fiatalok társadalmi felzárkóztatásában. A teleházak munkájára hívja fel a figyelmet a Get Online Week 2012 kampány.

2012. március 27. 08:55

Komputer Klubház nyílt Miskolcon

Ma nyílt meg Miskolcon Magyarország és Közép-Európa első komputer klubháza. A Microsoft Magyarország közel 100 000 dollár értékű szoftveradománnyal, szakkönyvekkel és folyamatos technológia tanácsadással támogatja az új kezdeményezést. A miskolci Komputer Klubház az első ilyen közösségi tér, a következő várhatóan Kecskeméten nyitja majd meg kapuit 2012-ben.

Kulcsszavak: Microsoft-hu teleház
2011. szeptember 2. 10:08

Európában 290 millió ember rekedt kívül az internetes hálózaton

Több mint 290 millió internetes hálózaton kívül rekedt európai állampolgár bevonásáról, illetve a digitális befogadás erősítéséről tárgyalnak az európai teleházak vezetői Budapesten.

2010. október 14. 08:33

Európai teleházak vezetőinek csúcstalálkozója Budapesten

A Telecentre-Europe, az európai teleházak érdek-képviseleti szervezete harmadik csúcstalálkozóját 2010. október 13-14-én tartja Budapesten.

2010. október 12. 17:36

Digitális Szolidaritási Piactér

Rendhagyó nemzetközi rendezvény keretében kerül sor 2009. szeptember 29-én több mint 70 - bevált és számos új – digitális esélyteremtő szolgáltatás bemutatására a százhalombattai Training Hotelben. A program célja a legszélesebb körben ismertté tenni, és egymást kiegészítő szolgáltatások hálózatává szervezni az elérhető megoldásokat.

Kulcsszavak: teleház konferencia
2009. szeptember 26. 07:18

Munkahelyteremtés: Program, térkép, oktatás

A Magyar Teleház Szövetség részt vesz egy HEFOP 2.2.1–es pályázat által támogatott programban, mely során egy egy foglalkoztatási szolgáltatásokat tartalmazó országos adatbázist és egy e-learninges tananyagot fejleszt. A programmal kapcsolatban minden régióban képzésekre kerül sor október és november folyamán.

2007. november 20. 10:52

Fordítóprogram a teleházakban

Angol-magyar fordítóprogramot telepítenek több mint 500 kistelepülésen működő teleházba a Szerencsejáték Rt. és a programot fejlesztő Morphologic Kft. támogatásából.

2005. december 15. 08:42

Megjelent az ITTK Kutatási Jelentésének októberi, dupla száma

Az ITTK (Információs Társadalom- és Trendkutató Központ )folyóirata ezúttal az online marketing, az elektronikus kereskedelem, a website-ok minőségbiztosítása, a civil szervezetek kommunikációja, a teleházmozgalom, valamint az innováció és a kutatás-fejlesztés témáiban tett közzé kutatási eredményeket és elemzéseket.

2004. október 19. 18:42

Az Internetfejlesztési Alapítvány támogatása a Magyar Teleház Szövetség részére

Az Internetfejlesztési Alapítvány a napokban több mint egymillió-kétszázezer forint kiskereskedelmi értékű könyvcsomagot adott át a Magyar Teleház Szövetség részére.

2004. október 4. 21:15

E-önkormányzati szakmai bemutatók a Budaörsi Telekuckóban

Június 29-én a Budaörsi Telekuckóban hét olyan internetes bemutatót tartottak, amelyek egyrészt segítik a helyi önkormányzatok munkáját, másrészt az önkormányzati nyilvánosság erősítését, a lakossági tájékoztatás szélesítését, az ügyintézési komfort fokozását célozzák.

Kulcsszavak: e-government teleház
2004. június 30. 09:35

Microsoft-támogatás a Magyar Teleház Szövetségnek

A Microsoft Unlimited Potential program keretében a Microsoft Magyarország több ezer darab irodai és szerverszoftvert, valamint fejlesztői terméket adományoz a Magyar Teleház Szövetségnek. A támogatás révén több mint 300 magyarországi teleház technikai felszereltségét tudják korszerűsíteni.

Kulcsszavak: MTSZ teleház Microsoft-hu
2004. június 17. 14:10

Budapesten megalakult az Európai Teleház Szövetségek Uniója, az EUTA

Az eseményre azt követően került sor, hogy 2003 szeptemberében, a boszniai Neumban hét ország megállapodott a nemzetközi szervezet létrehozásáról, és felkérték Magyarországot az előkészítő munka elvégzésére.

Kulcsszavak: teleház
2004. március 25. 08:30

Több ezer nyertese lehet az IHM eMagyarország pályázatának

A kormány által novemberben elfogadott Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) egyik kiemelt területe az internethasználat hazai elterjedésének elősegítése. A MITS gyakorlati megvalósítása érdekében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) 2003. november 6-án pályázatot írt ki közösségi internet-hozzáférési pontok, ún. eMagyarország pontok létesítésére.

Kulcsszavak: IHM teleház MTSZ
2003. november 28. 20:20

Piacra lép az első 802.16a WMAN termék?

A kanadai Redline Communication cég az idei októberi ITU telekommunikációs kongresszuson fogja bemutatni a 3,5 GHz-es, licencköteles sávba szánt rádiós városi hálózati (Wireless Metropolitan Area Networks – WMAN) kommunikációs eszközeit, amelyek akár 30 km-es körzet átfogására is használhatók, 70 Mbps, tehát szélessávú sebességgel.

2003. október 5. 18:10

Együttműködési megállapodás az IHM és a Magyar Teleház Szövetség között

[smallimage 1 left] 2003. június 20-án együttműködési megállapodás aláírására került sor az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Magyar Teleház Szövetség között.

Kulcsszavak: IHM teleház
2003. június 21. 13:01

EU/e-Magyarország program 2004 májusáig - Kovács Kálmán

Az ország csatlakozás utáni sikeres működéséhez kíván hozzájárulni a széles körű számítógép-ellátottságot és internet-hozzáférést megteremtő, 2004. május 1-jére befejezendő e-Magyarország program.

2003. április 12. 22:20

Március 15. - teleházat avattak Szihalomban

A nemzeti ünnep alkalmából, teleházat avattak pénteken a Heves megyei Szihalomban. A 2300 lakosú település könyvtárában kialakított létesítmény a füzesabonyi kistérségben 6 település 16 ezer lakosának kínál informatikai szolgáltatásokat.

Kulcsszavak: teleház
2003. március 17. 09:34

Teleházak Szabolcsban - befejeződött a program

Befejeződött a közösségi információs és telekommunikációs szolgáltató központok kialakítása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a térségi munkaügyi központ anyagi támogatásával tizenkét - 5000 lakos alatti - településen hoztak létre teleházat.

2002. november 21. 09:13

Teleházak, online pontok a fővárosban

Szokásos heti ülésén a Főpolgármesteri Kabinet a Budapesti Információgazdálkodási Program (BIG) három alprogramjára vonatkozó javaslatot tárgyalt meg ma. Közösségi számítógépes központok, közterületi online pontok kialakítása szerepel az előterjesztésekben, a harmadik alprogram pedig a fogyatékkal élő emberek információs esélyegyenlőségét támogatja.

2002. június 24. 20:53

Teleház Búcsúszentlászlón

Zala megye nyolcadik teleházát adták át pénteken, Búcsúszentlászlón. Közel 4,5 millió forint költséggel alakították át és rendezték be teleház céljára a közép-zalai község faluházának három helyiségét.

2002. június 3. 07:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

Október 13-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Cégvezetői Csúcskonferenciát, az esemény viszont ezúttal a koronavírus-járvány terjedésére való tekintettel online formában zajlik majd. A konferencia résztvevői megtudhatják, hogyan építhetnek stabil céget a jelenlegi instabil piaci környezetben. Piroska Gyula szervező tájékoztatása szerint a rendezvényen több olyan szakértő és sikeres vállalkozó is előadást tart majd különböző területekről, akik korábban már átéltek nehézségeket, és hiteles információkat tudnak átadni az érdeklődőknek.

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak azoknak játszanak majd a színészek, akik az épített nézőtéren ülnek, hanem azoknak is, akik otthonról, élőben, HD minőségben követik majd az előadást. A virtuális nézőtérre kedvezőbb áron válthat jegyet a közönség. Az elkövetkezendő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

2020. szeptember 9. 12:11
online sportfogadás