MKB: banki "Gazdálkodj okosan" az IND új szoftverével

MTI Sajtóadatbank, 2009. október 7. 12:29

Online pénzügyi tervezési segédletet biztosít netbankos ügyfeleinek az MKB Bank: az IND Group új szoftverére épülő "Személyes pénzügyek" alkalmazás lehetővé teszi a költési szokások pontosabb nyomon követését, rendszerezését, a megtakarítási lehetőségek felismerését - közölte a hitelintézet kedden az MTI-vel.

Az MKB NetBANKÁR új, október végétől igénybe vehető szolgáltatásának alapját a banki front-office megoldásokat szállító IND Group "IND Personal Finance Manager" (PFM) szoftverterméke adja. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek egy könnyen kezelhető on-line felületen modellezzék pénzügyi helyzetüket, kör- és oszlop-diagrammok segítségével téve áttekinthetővé és követhetővé költéseiket, bevételeiket.

A Személyes pénzügyek a statisztikák alapján automatikusan kategorizálja az általa felismert pénzügyi tranzakciókat, például a repülőjegyvásárlást az utazáshoz, az élelmiszervásárlást a napi kiadásokhoz rendeli. A csoportosított tranzakciók alapján elemezni lehet a bevételeket és a kiadásokat. A tudatosabb pénzügyi magatartást segíti az értékhatárok meghatározása is a különböző kategóriákhoz: ha például a választott csoportba sorolt tranzakciók összege elér egy előre meghatározott szintet, az ügyfél erről automatikus értesítést kérhet.

"Az emberek többsége szeretne pénzt megtakarítani, hogy nagyobb anyagi biztonságban érezze magát, vagy valamilyen nagyobb összegű kiadást, befektetést finanszírozni tudjon. Az elképzelések megvalósításához azonban pénzügyi fegyelmezettségre volna szükség, amit a mindennapokban nehéz betartani. Magyarországon ráadásul az ügyfelek kevésbé követik nyomon költéseiket, így a kontroll is nehézkes" - idézi a bank sajtóközleménye Vinnai Balázst, az IND Group ügyvezető igazgatóját, aki szerint az új szolgáltatás révén könnyen áttekinthető, hogy mire és mennyit költünk, illetve megtakarítási célokat is kitűzhetünk magunk elé.

Kulcsszavak: MKB bank IND

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Körforgásos gazdaság az adatközpontokban is

Jelentős mértékben csökkenő CO2-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés. A két cég célja, hogy kidolgozzanak egy olyan programot, amely a Digital Realty többi európai telephelyén is lehetővé teszi a körforgásos gazdaság elveire épülő fejlesztések alkalmazását. 

2024. április 11. 20:18

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt. Nélkülük ma teljesen máshogy nézne ki a Holdjáró, kevesebbet tudnánk a napszél jelenségről vagy a vízről a Marson, többük munkásságára pedig a NASA is felfigyelt. Az április 12-i Űrhajózás Világnapja alkalmából a National Geographic – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtött 5+1 olyan kiváló magyar tudóst és felfedezést, amik előremozdították az űrkutatást.

2024. április 11. 18:29

Hihetetlen, de újra elérhető 10 dollárért a Bitcoin

Már szinte mindenki hallott vagy ismeri a kriptovaluták királyát, a Bitcoint, amit digitális aranynak is szoktak hívni. Sokan azzal is tisztába vannak, hogy 4 évente „felezés” van, ami április 20-án esedékes. A 73.000 dolláros rekordárfolyam sokakat elrémiszt, amire megoldást hoz egy szakértő piaci újitása.

2024. április 11. 14:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09