Mi ösztönzi az online követőket?

Czipperer Dia, 2013. április 2. 09:58

Az Ipsos friss felméréséből kiderül, mi bizonyul hatásosnak a like-olók figyelmének felkeltésében. A márkatulajdonosoknak az ösztönzés szempontjából több minden is segítségükre lehet.

Nem elég megszerezni az online követőket, meg is kell tartani őket – talán az utóbbi még nehezebb. Az Ipsos nemzetközi kutatása rávilágít azokra, amelyek leginkább ösztönzik a követőket.

 

A felhasználók szeretik a törődést, ha érzik, hogy fontosak. Ez pedig leginkább úgy érhető el, ha megpróbálunk a felhasználó fejével gondolkodni. Vajon minek örülne leginkább? Hogyan éreztethetjük, hogy valóban fontos számunkra?

 

A felmérés szerint az ösztönzés terén leginkább a nyereményjátékok aratnak elsöprő sikert, hiszen az általuk szeretett márka termékéhez juthatnak hozzá – könnyedén, ingyen. Ugyanilyen fontosnak bizonyul – átlag 52%, Magyarországon 61% , hogy adjunk lehetőséget véleménynyilvánításra, legyen szó új vagy már bevezetett termékről.

 

Egy másik húzóerő a kedvezményeket biztosító kupon vagy ingyenes termék, amely nemzetközi szinten 50% reagálást mutat a magyar 46% , tehát érdemes ezen a területen is próbálkozni, ha van rá lehetőség.

 

Szintén ösztönzően hatnak a vicces, érdekes megoldások – 34%-ból vált ez ki érdeklődést mind a nemzetközi porondon, mind itthon. Ezeket pedig szívesen osztják meg ismerőseikkel, barátaikkal is, amely szintén ilyen arányt mutat, mi, magyarok pedig valamivel jobban szeretjük a „share” funkciót (36%).

 

A megkérdezettek közel egyharmada (30%), itthon pedig az egynegyede (22%) számára az is fontos tényező, hogy kap-e visszajelzést levelére, érzi-e a törődést. Többen azt is értékelik, ha válaszolnak a kommentekre: bár ez az arány nálunk alacsonyabb – 28% vs. 18%.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50