Novell-bejelentéssorozat a BrainShare 2002 konferencián

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 20. 13:27
A Novell megnyitotta a Novell felhasználók éves konferenciáját, a BrainShare 2002 rendezvényt. A cég a Novell ZENworks Synergy, a Novell Workspace és a Novell BPM for Government megoldásainak bejelentését erre az alkalomra időzítette.
A több mint 5000 résztvevős BrainShare 2002 rendezvény egy egyhetes konferencia, melyen a Novell és partnereinek előadásai, üzleti és műszaki bemutatók százai hangoznak el, a one Net laboratórium pedig működés közben mutatja be a Novell megoldásokat.

A Novell olyan megoldások sorozatát tette közzé, melyek a vállalatok sikerességét segítik az egyre inkább web alapú világban. Ilyen újdonság a Novell Workspace és Novell ZENworks Synergy. Miközben a cégek és intézmények földrajzilag és funkcionálisan egyre jobban elosztott szervezeti egységekre bízzák a munkát, a Novell Workspace könnyen használható, teljesen webalapú csoportmunka-megoldást biztosít, mely lefedi az információcserét, üzenetküldést és egyéb más kulcsfontosságú szolgáltatásokat biztosít a szervezeti egységek gyors felépítéséhez. A ZENworks Synergy több Novell szolgáltatást tartalmaz egyetlen csomagban, mely az alkalmazottak számára bárhonnan, asztali, laptop vagy kéziszámítógépről, vékony, vastag vagy webalapú kliens használatával teszi lehetővé az alkalmazások elérését. A ZENworks Synergy termelékenyebbé teszi az alkalmazottak munkáját, valamint központosítja és leegyszerűsíti a szervezetek bonyolult hálózatfelügyeleti feladatait.

A Novell felfedte terveit arra nézve is, hogy a jövőben még jobban kihasználja a Novell eDirectory és a Novell DirXML lehetőségeit a felhasználók kiszolgálása és kezelés területén. Ezen a területen a nagyvállalatok számára végzett konzultációval egybekötött szolgáltatások mellett a jövőben a Novell specializált megoldások fejlesztésébe is kezd, amelyek célja, hogy az egyes célcsoportok speciális igényeit egy könnyen bevezethető, dobozos termék formájában fedik le. A Novell ezeket a megoldásokat még ebben az évben piacra dobja.

A hálózati technológia területén a Novell a BrainShare konferencián bejelentett több új hálózatfelügyeleti és biztonsági újdonságot is, melyek megkönnyíti a vállalatok számára az üzletmenet hálózatra vitelét. A Novell immár több mint 300 millió felhasználóval rendelkező iparágvezető eDirectory címtárának legújabb verziója új szolgáltatásokat biztosít a kulcsfontosságú hálózati funkciók web alapú felügyeletéhez, ezzel további informatikai kapacitást szabadít fel, és nagyobb rugalmasságot biztosít a hálózati rendszergazdáknak. Az eDirectory emellett támogatja a legújabb webes szolgáltatásszabványokat, és lerakja az UDDI iparági bevezetésének alapjait.

A Novell fejlesztési tevékenységében folytatja a hálózati üzleti megoldások középpontba helyezését a Business Process Management (üzleti folyamatmenedzsment - BPM) for Government megoldás bejelentésével. A Metastorm céggel közösen fejlesztett Novell BPM for Government megkönnyíti a helyi kormányzati szervek számára a belső folyamatok automatizálását, és új, hatékony módját nyújtja a polgárokkal való kapcsolattartásnak a különféle feladatok megoldása érdekében. A Novell tanácsadási szolgáltatásával együtt szállított BPM for Government az eddigi legjobb megoldásokon alapul, ezért a helyi kormányzat elkerülheti a bevezetéssel együtt járó kezdeti bizonytalanságokat, és már rövid távon csökkentheti a kormányzati működés költségeit.

A Novell bejelentette, hogy szerződést kötött a BEA Systems céggel. E partneri viszony első eredménye a novemberben bejelentett Novell Secure Partner Portal megoldás, amely a Novell eDirectory és iChain rendszereket integrálja a BEA WebLogic Enterprise Platform rendszerébe, ezzel biztonságos, költséghatékony módot nyújtva a szervezeteknek a fontos partnerekkel, beszállítókkal és ügyfelekkel történő kapcsolatok felügyeletére és kiterjesztésére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14