"Kettő az egyben" védőtok és billentyűzet kéziszámítógépekhez

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 21. 16:38
A Logitech összehajtható billentyűzete rendkívüli kényelmet biztosít az adatbevitel során a Palm kéziszámítógépek tulajdonosainak. Az iparágban elsőként a Logitech KeyCase használja az ElekTex technológiát, egy erős elektronikus szövetanyagot. Ezáltal olyan kicsi és rugalmas billentyűzetet sikerült készíteni, ami használaton kívüli időben könnyen a számítógép köré csavarható, így védve azt az utazás viszontagságaitól.
A KeyCase felhasználói számára teljesen feleslegessé teszi a toll kézben tartását, mivel minden képernyőgomb kiválasztásához valódi gombokat rendel a billentyűzeten, extra gombokkal segíti a gyakran használt programok és funkciók villámgyors elérését, valamint szövegrészek egyszerű másolását, kivágását és beillesztését is.

Egy nyomásérzékeny gördítőgomb könnyíti meg a navigációt a menükben és a nagyobb dokumentumokon belül. A billentyűzet egy SmartMotion bölcső segítségével bármikor képes adatok fogadására. Mivel a számítógép mindig rögzítve van, a bölcső annak egyszerű felbillentésével gépelési helyzetbe hozható, és a rendszer az adatfogadásra máris készen áll. Amerikai angol, francia és német billentyűzetkiosztásokkal a KeyCase április elejétől kerül forgalomba.

"Ez egy egyedülálló termék" - mondta Denis Pavillard marketingigazgató. "Az erős, vízálló textilborítás megvédi a kéziszámítógépet utazás közben, majd amikor szükség van rá, a borítás kinyílik, és egy szövetbillentyűzetté változik, mellyel az ember a legtöbbet hozhatja ki számítógépéből."

A Logitech KeyCase billentyűzet kompatibilis a Palm m125, Palm m130, Palm m500, Palm m505, Palm m515 és Palm i705 gépeken futtatott Palm OS 4.1-es és a Palm OS 4.0-s verzióival. A kéziszámítógép konfigurációjához szükséges programok futnak Microsoft Windows NT, Windows 95, 98, ME, 2000 és XP alatt. A szoftver kompatibilis még a Macintosh operációs rendszerével is. A billentyűzethez járó programcsomag a Palm OS alapú WordSmith szövegszerkesztő szoftver ingyenes próbaverzióját is tartalmazza.

  • Az ElekTex technológia az ElekSen cég fejlesztése. Az ElekTex anyag alapjául egy elektronikus szövetanyag szolgál, ami puha, rugalmas és könnyű felületet biztosít az elektronikus eszközök és használóik között. Ez az egyedülálló szövetszerkezet pontosan meg tudja határozni az érintések helyzetét mindhárom – X, Y és Z – tengelyen, ahol a Z tengely az 1 milliméter vastag anyagra kifejtett nyomás erősségét jelenti. Az ElekTex megbízhatóan érzékeli, hogy az anyagot hol nyomták meg (az X és Y tengelyeken), valamint, hogy milyen erővel (a Z tengelyen). A pontos elektromos mérési eredményeket digitális jelekké alakítja, mely így alkalmas az elektromos eszközök irányítására. Ez a rugalmasság és a képesség a nyomás erősségének érzékelésére az ElekTex fontos előnyei a korábbi érintőfelület technológiákhoz képest, mint például a notebook gépeken alkalmazott érintőlapok. Az ElekTex felhasználásával készült termékek előnye a hajlékonyság, a kis tömeg, a teherbírás és rugalmas felület.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50