Megjelent magyar nyelven az Agnitum Outpost Firewall Pro 2.6-os verziója

forrás Prim Online, 2005. április 28. 08:02
A Nollex Kft. az Agnitum hazai partnere bejelentette: elkészült a felhasználók körében népszerű Outpost Firewall Pro 2.6 verzió magyar nyelvű változata. A mai naptól hivatalosan is kereskedelmi forgalomba kerül a magyar nyelven beszélő tűzfalszoftver. A 30 napos próbaváltozat letölthető a szoftver magyarországi honlapjáról.
Eddig meglehetősen nehéz dolga volt az otthoni felhasználónak, illetve kisvállalkozásnak, ha biztonságban szerette volna tudni számítógépét az internetről érkező támadásokkal szemben, de mint felhasználó nem mozgott otthonosan az angol nyelvű tűzfalak világában. Egy jó tűzfal is csak akkor nyújt hatékony védelmet, ha megfelelően konfiguráljuk. Mindkét nehézségre jó megoldást kínál a magyar nyelvű Agnitum Outpost Firewall Pro tűzfalszoftver. A program telepítése után automatikusan konfigurálja önmagát, feltérképezi a rendszert és létrehozza a legbiztonságosabb beállításokat. A rendszer finomhangolását pedig könnyedén, egy magyar nyelvű felületen keresztül végezheti el a felhasználó, akinek nem szükséges többé hosszas számítástechnikai előtanulmányokat folytatnia ahhoz, hogy egy biztonságos rendszert alakíthasson ki számítógépén.

- A szoftver fordításánál a csapat különösen ügyelt arra, hogy a beállítások elvégzése, vagy az eldöntendő kérdésekre történő válaszadás a laikusok számára se okozzon túl nagy nehézséget. Igyekeztünk egyértelműen, közérthető nyelven fogalmazni anélkül, hogy szakmailag csorbítottuk volna a jelentéstartalmat. Úgy érzem elértük céljainkat és jó munkát végeztünk - nyilatkozta Kecskés Győző a Nollex Kft. vezetője, a fordítás szakmai koordinátora.

Az Outpost Firewall Pro nem ismeretlen a hazai közönség előtt, szép számú felhasználóval rendelkezik, mégis a felmérések alapján nagyon sokan várták már a magyar nyelvű változatot.

Az Agnitum akciója a megjelenéstől számított 1 hónapig tart, mely szerint immár magyar nyelven vásárolhatják meg a felhasználók az életre szóló frissítést egy licenc áráért. Ez az egyedi ajánlat méltó bevezetése a magyar nyelvű változat piacra lépésének. Az akcióról további részletek olvashatók a forgalmazó honlapján (www.agnitum.hu).

Az Outpost fegyvertára igencsak összetett és sokrétű. A program hatékonyan védekezik az illetéktelen behatolók ellen, megakadályozza a betörési kísérleteket. Külső betolakodók számára láthatatlanok az Outposttal védett számítógépek portjai. Mellékletelkülőnítő modulja segítségével analizálja az e-maileket és megakadályozza, hogy azokon keresztül programférgek, trójai programok vagy vírusok kerüljenek a rendszerbe. Naplózza a hálózati tevékenységeket, megakadályozza, hogy a gyermekek felnőtt-tartalmú oldalakon böngésszenek.

A felsoroltakon kívül számos funkcióval, modullal és teljes körű, részletes naplóval is rendelkezik a program, mely funkcók együttesen méltán emelik a leghatékonyabb tűzfalprogramok közé. Természetesen a szakmai elismerések sem maradtak el, számos díjat nyert a program és a legtöbb mérvadó szakmai magazin ajánlásával rendelkezik. Az internetes fórumokon igen pozitív beszámolókat olvashat az érdeklődő, valamint az egyik internetes oldalon (www.pcflank.com) található úgynevezett biztonsági rés teszt is az Agnitum Outpost Firewall Prót jelölte meg mint abszolút ajánlott szoftvert.
Kulcsszavak: tűzfal Agnitum

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36