Agnitum ImproveNet: a könnyebb és biztonságosabb tűzfalhasználatért

forrás Prim Online, 2006. május 5. 11:59
Az Agnitum Outpost Pro tűzfal- és kémprogramvédelem felhasználói közössége a gyártó legújabb fejlesztése révén világszínvonalú biztonsági tudásbázist épít a termékbe.
Az Outpost Firewall Pro tűzfal- és kémprogramszűrő megoldás a magas fokú biztonság érdekében alapos, alkalmazásszintű hálózati forgalomellenőrzést végez. Ennek megfelelő beállítása azonban egyes felhasználói programok esetében komoly szaktudást is igényelhet. Az átlagfelhasználók a tűzfal által küldött nagyszámú értesítéssel találkoznak újra meg újra. Ezekre a minduntalan felbukkanó kérdésekre nem könnyű megfelelően reagálni: az engedélyezés vagy letiltás komoly befolyást gyakorolhat a felhasználó biztonságára.

Az Outpost Firewall Pro fejlesztői már korábban is nagy segítségére voltak a felhasználóknak. Az Outpost tűzfal számos, a felhasználók körében népszerű alkalmazás működését automatikusan képes beállítani a biztonsági szint megtartása mellett. A gyárilag beépített alkalmazási szabályok mellett természetesen a felhasználóknak lehetőségük van újabb szabályok kialakítására is. Erre olyankor van szükség, amikor egy, az Outpost tűzfal számára ismeretlen (idegen) program próbál kommunikálni a hálózaton. Egy laikus felhasználó azonban nem biztos, hogy a legmegfelelőbb alkalmazási szabályokat adja meg, így nem árt, ha lehetősége van "konzultálni" a fejlesztőmérnökökkel. Az Agnitum ImproveNet közösségi program erre biztosít lehetőséget: automatizáltan, ingyenesen és a névtelenséget fenntartva.

Az Agnitum ImproveNet közösségi program célja a termék által használt alkalmazásszabályokat tartalmazó adatbázis fejlesztése, amely adatbázist egyébként minden Outpost felhasználó az automatikus frissítések révén megkap. Az Agnitum ImproveNet program eredménye pedig kevesebb megjelenő tűzfal-kérdés a felhasználói gépeken a fokozott biztonság megtartása mellett.

Az Agnitum ImproveNet-ben önként részt vevő felhasználók a korábbi gyakorlathoz hasonlóan saját maguk definiálják az idegen alkalmazásokra vonatkozó szabályokat (engedélyezés, tiltás, jelentés, stb.). A különbség az, hogy az Outpost Firewall Pro tűzfal és kémprogramszűrő hetente egyszer automatikusan elküldi az újonnan létrehozott szabályokat az Agnitum laborjába felülvizsgálat céljából. (Az Outpost egyéb információt nem küld a felhasználó számítógépéről.) A szakértők ezután megvizsgálják, hogy melyek a legnépszerűbb felhasználói szoftverek, valamint azt, hogy a hozzájuk létrehozott szabályok használata valóban biztonságos-e.

Az ImproveNet program keretén belül a fejlesztők a beérkező adatokból aztán a gyakran használt alkalmazásokhoz létrehozzák a legbiztonságosabb használatot garantáló tűzfal-szabályrendszert és az új szabályokat beépítik az online termékfrissítésekbe. A többi felhasználónak ezután már nem kell bajlódnia az adott alkalmazásra vonatkozó szabály ’’kitalálásával’’. Minél több felhasználó vesz részt az ImproveNet programban, annál teljesebbé válik az Outpost tűzfal adatbázisa.
Kulcsszavak: tűzfal Agnitum

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55