Megjelent az Agnitum Outpost Firewall Pro 4.0 verziója

forrás Prim Online, 2006. november 24. 14:06
A közelmúltban elkészült a díjnyertes és hazánkban is népszerű Outpost Firewall Pro tűzfal, tartalomszűrő és kémprogramvédelmi megoldás legújabb, magyar nyelvű verziója, mely már 64-bites operációs rendszereken is használható.
Az Outpost Firewall Pro 4.0 hatékony védelmet biztosít a kémprogramok, billentyűzetfigyelők, trójai programok és más rosszindulatú kódok ellen. Emellett megakadályozza, hogy a felhasználók személyes adataihoz illetéktelenek férjenek hozzá, sőt, megvédi a vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódó számítógépeket is a hackertámadásoktól.
 
Az Outpost Firewall Pro 4.0 több új vagy továbbfejlesztett eszköz segítségével biztosít magas szintű védelmet és már a 64-bites operációs rendszereken is használható.

Továbbfejlesztett adatszivárgás-védelem óvja meg a felhasználókat attól, hogy a ma ismert adatlopási eljárások közül bármelyiknek az áldozatává váljanak. A tűzfalak kimenő szűrőinek hatékonyságát tesztelő sebezhetőségi vizsgálatok közül az Outpost 4.0 valamennyin megfelelt.

A kémprogramvédelmet jelentős mértékben továbbfejlesztették, mely így a jelenleg ismert valamennyi rosszindulatú alkalmazás működését képes blokkolni. A még le nem írt kémprogramok elleni védekezés fokozása érdekében bevezették az alkalmazások kényszerellenőrzését (forced scanning). Ennek érdekében az Outpost egy zárt környezetben (úgynevezett ’’sandbox’’) előzetesen szimulálja az adott alkalmazás működését, mielőtt engedélyezné működését a számítógépen. Mindez nem lassítja le a rendszert.

Az ImproveNet a fejlesztők által ellenőrzött és biztonsági szempontból jóváhagyott alkalmazás-szabályokat juttatja el a felhasználókhoz önműködően, rendszeres időközökben. A 4.0 verzióban új szabálycsomag védi a helyi alkalmazásokat a felhasználó számítógépén, aki így nagyobb fokú ellenőrzést gyakorolhat a helyi folyamatok fölött.

Felhasználóbarát üzemeltetés az új Játék módban. Valahányszor a felhasználó online játékot játszik, filmet néz a számítógépen vagy olyan tevékenységet folytat, amiben nem szeretné, ha megzavarnák, a Játék módban futó Outpost tűzfal nem jelenít meg a képernyőn felhasználói beavatkozást igénylő ablakokat. Ehelyett a hálózati hozzáférés engedélyezése vagy megtagadása a különféle alkalmazások számára a háttérben, automatikusan történik. A hozzáértő felhasználók makrókat is használhatnak a tűzfal szabályok önműködő kialakításához.

A tűzfalba integrált önvédelmi technológia megakadályozza, hogy az Outpost Firewall Prót egy vírus vagy kémprogram kikapcsolja. A technológia még akkor is védelmet nyújt, ha a kártevő azokat a billentyűleütéseket szimulálja, amelyek az Outpost deaktiválásához vezetnének. Az Outpost Firewall Pro folyamatosan ellenőrzi saját fájljait a merevlemezen, valamint a regisztrációs adatbázis bejegyzéseit, a memória állapotát és a futó szolgáltatásokat, így blokkolja a kártevő programok minden módosító próbálkozását.

Az Outpost Firewall Pro 4.0 a következő operációs rendszereken működik: Windows 98/Me/2000/XP/x64.
Kulcsszavak: Agnitum

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36