Új, központilag menedzselhető tűzfal jelent meg a piacon: az Outpost Office Firewall

forrás Prim Online, 2005. május 24. 10:20
Az Agnitum forgalomba hozta az Outpost Office Firewallt, mely a vállalati informatikai hálózatok munkaállomásai számára nyújt megbízható végponti védelmet.
A legtöbb esetben az intézmények és cégek megelégednek egyetlen, központi tűzfal telepítésével, amely az internettől választja el a helyi hálózatot. Pedig a biztonsági fenyegetések az intézményi hálózaton belülről is érkezhetnek. Veszélyt jelentenek belső hálózatra a notebookok, melyeket otthon, vagy egyéb nyilvános helyen megfelelő védelem nélkül a világhálóra csatlakoztatnak, majd visszatérnek vele a "biztonságos" irodai környezetbe. A belső hálózatba történő bejutásnak ma már több módja van (usb kulcs, wifi, bluetooth stb.), melyet a központi tűzfalak nem képesek kiszűrni. A hálózatra valami módon már bejutott kártevők ellen (pl. trójaiak, egyéb kémprogramok, férgek) a díjnyertes Outpost Pro személyi tűzfal kódján alapulva fejlesztette ki az Agnitum az Outpost Office Firewallt. Az új biztonságtechnikai megoldás főbb jellemzői a következők:

  • Agnitum Command Center. A Command Center-ből lehet elvégezni a munkaállomások telepítését (Active Directory-n keresztül), konfigurálni a munkaállomások beállításait, adminisztrálni és frissíteni a szoftvert. Az egyes munkaállomások így a rendszergazda gépéről könnyen vezérelhetők a gyors feladatkiosztás és hibakeresés érdekében.
  • Alkalmazásszűrők. Az Outpost Office Firewall minden, hálózati hozzáféréssel rendelkező vagy azt igénylő alkalmazást ellenőrzés alatt tart.
  • A támadások megakadályozása. A "lopakodó" üzemmód elrejti a munkaállomást a belső hálózaton is.
  • Védelem a rosszindulatú kódok ellen. Az Outpost nem engedi, hogy a legális programokba esetleg beépült rosszindulatú kódok aktiválódjanak.
  • Személyes Adat Pajzs. Az Aktívtartalom-szűrő kezeli a weboldalak aktív tartalmát, mely károsíthatja a kliensgép rendszerét. Emellett rugalmas hivatkozás- és cookie-blokkoló megoldása révén védi az internetes böngészések előzményeit.

Az Agnitum Outpost Office Firewall segítségével a felhasználók költséghatékony megoldáshoz jutnak, mellyel megvédhetik az intézményi munkaállomásokat az internet és a saját hálózat felől érkező fenyegetésekkel szemben. A kimagasló védelmi fegyvertár mellett központi telepítésre, konfigurálásra és szoftverfrissítésre ad lehetőséget, így a korszerű biztonsági szempontok által megkövetelet többszintű védelmi rendszer kulcsfontosságú elemét képezi.
Kulcsszavak: tűzfal Agnitum

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36