Túl az ötvenezredik kémprogrammintán

forrás Prim Online, 2006. június 21. 18:47
Az Agnitum által fejlesztett Outpost tűzfalcsalád tagjaiba integrált kémprogramvédelmi modulok adatbázisa a napokban túljutott az ötvenezredik bejegyzésen.
Az Agnitum 2005 őszén először az Outpost Firewall Pro 3.0-s verziójában mutatta be kémprogramvédelmi beépülő modulját. A szolgáltatást 2006 áprilisától a központilag menedzselt hálózati tűzfalrendszer, az Outpost Network Security is tartalmazza.

A kombinált tűzfal-antispyware megoldás azóta is kiemelkedő biztonságot nyújt a felhasználóknak az idegen betolakodókkal szemben. Az Outpost kémprogramvédelmi modulja egyszerűen összeveti a felhasználó számítógépén vagy hálózatán található alkalmazásokat saját kémprogram-adatbázisával és automatikuson letiltja a veszélyes programok működését. A kémprogram-elhárító programkódját az Agnitum saját fejlesztésű, az amerikai PC Magazine által is a világ élmezőnyébe sorolt trójai-eltávolító szoftvere, a Tauscan alapján írták meg.

A biztonságtechnikai szakemberek szerint a kémprogramok és variánsaik száma gyorsuló ütemben emelkedik. A kémprogramok fejlesztőinek a vírusírókkal ellentétben anyagi előnyük származik a tevékenységükből, ezért nem várható, hogy a trend megforduljon vagy akár csak lelassuljon. Emiatt különösen fontos, hogy a biztonsági megoldások lépést tartsanak a fejlődéssel - ez a kémprogram-adatbázisok továbbfejlesztését is magában foglalja. Az Outpost fejlesztői gárdája teljes lendülettel dolgozik az adatbázis folyamatos bővítésén, melynek eredménye a napokban meghaladott 50 000-es elemszám.
Kulcsszavak: Agnitum

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36