A Cognizant Magyarországon! Outsourcing szolgáltató központ az Infoparkban

Kovács Attila, 2008. október 7. 18:36

A Cognizant a globális tanácsadási, technológiai és üzleti folyamat kiszervezési szolgáltatásokat végző cég ma első budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a magyar fővárosban, az Infoparkban megnyitja újabb szolgáltató központját.

Az új központ révén az azonos időzóna és a földrajzi közelség miatt a Cognizant európai ügyfeleit lényegesen rövidebb határidejű szolgáltatásokkal tudja támogatni a hozzá forduló cégek információ-technológiai (IT-) és üzleti folyamat-kiszervezési (business process outsourcing = BPO) igényeinek kielégítésében. A budapesti központ elmélyült helyi ismeretekkel rendelkező információbázist is biztosít a Cognizant számára a közép- és kelet-európai ügyfelek kiszolgálásához. A mai sajtóeseményen megjelent és méltatta az eseményt April H. Foley, az Amerikai Egyesült  Államok magyarországi nagykövet asszonya és Ranjit Rae, India magyarországi nagykövete.

Akár a világ többi Cognizant szolgáltató központja, a budapesti is a Cognizant 2.0-t alkalmazza. Ez egy Web 2.0-ra épülő platform, amely a világszerte megtalálható Cognizant erőforrásokat képessé teszi a virtuális együttműködésre, és fontos értékeket hordoz a szolgáltatások piacra jutási sebessége, költsége és alkalmazása terén.

A Prím további információkat is megtudott:

  • az Infoparkban lévő Cognizant Delivery Center jelenleg 55 fős létszáma 2009 végére várhatóan 250 főre bővül;
  • máris három ügyfelet szolgálnak ki Budapestről, a teljes kapacitás kb. 15 nagyobb ügyfél kiszolgálását teszi lehetővé;
  • a budapesti Cognizant Delivery Center vezetője, Magyarországért felelős menedzsere Farhat M. Nooruddin asszony (képünkön);
  • a Cognizant budapesti szolgáltató központja a szofver- és üzletkiszervezési munkák mellett analitikai szolgáltatásokat is felvállal;
  • a Cognizant egész Európát tekintve jelenleg 70 ügyfelet szolgál ki; összárbevételének 20%-a származik az európai tevékenységből, ezt az értéket rövidesen 30%-ra kívánják emelni.


Az amerikai Cognizant az információ-technológiai, a tanácsadói és az üzleti folyamatok kiszervezésének területén piacvezető szolgáltató. A Cognizant egyetlen célt szem előtt tartó küldetése az, hogy globális technológiai és innovációs szakértelmét, iparági tapasztalatát, és világszerte elérhető erőforrásait ügyfelei szolgálatába állítsa üzleti tevékenységük erősítése érdekében. Több mint 40 szolgáltató központtal és 59 ezer alkalmazottal rendelkezik. A NASDAQ-100 Index és a Standard&Poor’s 500 Index tagjaként a Cognizant a Forbes Global 2000 cégeinek egyike, s szerepel a Fortune 1000-es listán is. Emellett a vállalatot a vezető információtechnológiai cégek közé rangsorolták a BusinessWeek Info Tech 100 legdinamikusabban növekvő és a Top 50 legjobban teljesítő cégeket bemutató listáján egyaránt.

Kulcsszavak: outsourcing Cognizant

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50