Egyesítené hálózati részlegeit a Motorola és a Nortel

Milkovits Gábor, 2008. február 12. 10:20

A Wall Street Journal (WSJ) beszámolója szerint a Motorola és a Nortel tárgyalásokat folytatnak arról, hogy egyesítsék vezeték nélküli hálózati infrastruktúra üzletágaikat.

A WSJ számításai szerint az egyesüléssel egy évi 10 milliárd dollár forgalmat bonyolító vegyes vállalat jöhet létre. Egyelőre egyik társaság sem erősítette meg hivatalosan az értesülést, ugyanakkor igencsak figyelemreméltó a tárgyalások időzítése. A Motorola-val kapcsolatban ugyanis éppen a napokban keltek szárnyra olyan hírek, hogy a cég nehéz helyzete miatt befektetői nyomásra feldarabolná üzleti tevékenységeit, illetve mobiltelefonos ágazatához stratégiai partnert keres. Márpedig ha nem sokkal ezt követően hálózati üzletágával kapcsolatban tárgyal egy másik céggel, az semmiképpen sem cáfolatnak, sokkal inkább a korábbi hír megerősítésének látszik.

A Motorola-Nortel tárgyalások egy olyan konszolidálódó piaci környezetben zajlanak, amelyben egymást érik az egyesülések, elég csak a Nokia Siemens Networks-re, vagy az Alcatel-Lucent-re gondolni. Sokszor azonban ez sem hoz egyértelmű sikert, a fejlett térségekben ugyanis az utóbbi időben visszafogják a beruházásokat, a fejlődő országokban viszont a mobilpiac robbanásszerű növekedése és az éles verseny rendkívüli módon leszorította az árakat. Az Alcatel-Lucent értéke például 20 milliárd dollárral csökkent az egyesülés óta, és a cég idei előrejelzései sem túl rózsásak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27