Megjelent a Solaris 10 legújabb verziója

forrás Prim Online, 2008. november 3. 14:04

A Sun megjelentette a Solaris operációs rendszer legújabb, 10 10/08 számú verzióját. A Solaris 10 10/08 verzió számos termékfrissítést és fejlesztést tartalmaz, amelyek közül több az OpenSolaris közösség munkájának köszönhető.

A Solaris 10 10/08 a Sun Microsystems mérnökeinek és az OpenSolaris közösség tagjainak együttműködéséből született.  Az összes új funkciót az Solaris 10 10/08 Enterprise verzióba való bekerülése előtt az OpenSolaris közösség tesztelte.

A Solaris 10 10/08 új funkciói

Fejlesztések a ZFS fájlrendszerben: Az OpenSolaris közösség által a közelmúltban végzett fejlesztések könnyebb adatkezelést tesznek lehetővé a ZFS fájlrendszerben anélkül, hogy a beszerzési vagy támogatási költség jelentősen növekedne. A Solaris ZFS fájlrendszer új verziója fokozott adatintegritást és teljes körűen integrált helyreállítási funkcionalitást biztosít. A ZFS fájlrendszer bármilyen szintű rendszeren használható kizárólagos fájlrendszerként, amely támogatja a rendszerbetöltést és/vagy a gyökérfájlrendszerként való alkalmazást.

Virtualizációs és a Solaris Containers környezetet érintő fejlesztések: A Solaris 10 virtualizációs technológiái, így a Solaris Containers környezet is olyan új funkciókkal bővült, amelyek még könnyebbé teszik a munkakörnyezetek migrációját a Solaris környezetek között és csökkentik a futtatókörnyezet különböző rendszerkonfigurációk közötti áthelyezéséhez kapcsolódó adminisztrációs terheket.

Intel rendszeroptimalizáció: A Sun és az Intel folytatják az együttműködést annak érdekében, hogy a Solaris 10 támogassa az Intel legújabb processzorcsaládját, így az ügyfelek kihasználhassák az ilyen CPU-kkal szerelt rendszerek jobb funkcionalitását, energiahatékonyságát és megbízhatóságát. Emellett a Sun és az Intel több új világcsúcsot is felállított az Intel Xeon 7400 sorozatú processzoraival működő Sun rendszereken futó Solaris 10 operációs rendszerrel.

A kompatibilitás továbbra is kulcsfontosságú a Solaris 10 operációs rendszer számára. A Solaris frissítési modell révén az ügyfelek egyszerűen frissíthetik operációs rendszerüket a Solaris 10 10/08 verzióra további szoftver- vagy hardverfrissítések, illetve anélkül, hogy meglévő projektjeiket vagy alkalmazásaikat újra kellene tanúsíttatniuk. Emellett a Solaris 10 10/08 teljes mértékben kompatibilis maradt több mint 7000 külső fejlesztésű termékkel és az ügyfelek saját fejlesztésű alkalmazásaival.

A Sun által nemrégiben bejelentett SPARC Enterprise T5440 szerver, amely beépített, nyílt forráskódú, ingyenes virtualizációs szolgáltatásokkal rendelkezik a Solaris Containers és a logikai tartományok (LDoms) révén, ideális platformot jelent több száz nagyvállalati szintű munkakörnyezet konszolidációjához egyetlen rendszeren. A meglévő Solaris-ügyfelek pedig egyidejűleg több Solaris 8 vagy 9 környezetet futtathatnak egyetlen SPARC-alapú rendszeren a Solaris 8 és 9 Containers futtatókörnyezetek segítségével. Ennek eredményeképpen az ügyfelek könnyen és gyorsan áthelyezhetik meglévő fizikai környezeteiket Solaris 10 operációs rendszeren futó virtuális futtatókörnyezetekbe, így azonnal kihasználhatják az új SPARC Enterprise CMT-alapú szerverek teljesítményét, valamint méret-, illetve költségtakarékosságát.

Kulcsszavak: Sun szerverszoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Li-ion akkumulátorok Eaton 3-fázisú UPS-ekhez

A piacvezető energiamenedzsment megoldásokat nyújtó Eaton évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet a lítium ion akkumulátoros megoldásokra. Az xStorage energiatároló rendszerek mellett, melyek akkumulátor egysége alapértelmezetten a lítium ion technológiára épül, már az Eaton szünetmentes tápegységek esetén is minden teljesítménytartományban elérhetővé vált ez az opció.

2020. június 4. 19:17

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Könnyű préda a családi vállalkozás a kiberbűnözők számára?

Az utóbbi hónapokban kialakult helyzet a családi vállalkozások digitalizációját is felgyorsította, azonban a változások, új eszközök és a gyors ütemben lezajló fejlesztések mind-mind támadási felületet jelentenek a kiberbűnözők számára, akik ezt a globális turbulenciát kihasználva még célzottabb és kifinomultabb módon támadnak. A multicégek kihívásairól, a home office veszélyeiről sok szó esett, mi a helyzet azonban a kisebb, családi vállalkozások kiberbiztonságával? A Deloitte üzleti podcast sorozatának legutóbbi epizódjában erről a témáról hallhatunk bővebben.

2020. június 4. 09:36

Égető problémára ad megoldást a Kulcs-Soft új szolgáltatása

A KKV-k aktuális kihívásait szem előtt tartva, Magyarországon egyedülálló, egyben hiánypótló szolgáltatást indít a Kulcs-Soft. A szoftverfejlesztő cég vállalása, hogy a vállalkozások számára biztosít mindent, ami informatika: rendszergazdai szolgáltatást, informatikai biztonságot és számítástechnikai eszközöket és ügyviteli szoftvereket egy kézből. Nagyvállalati szintű szolgáltatások elérhetőek lesznek a kisvállalkozások számára.

2020. június 3. 19:13

Megnövelt termelékenység és adatvédelem az új Philips monitorral

Az MMD, vezető kijelző szakértő és a Philips monitors márka licencpartnere, bejelenti az új, 24 hüvelykes (23,8” / 60,5 cm) Philips 242B1V LCD képernyőt. A professzionális felhasználók termelékenyésének javítását, valamint a bizalmas adatok és tartalmak védelmét megcélzó új modell Full HD (1920 x 1080) felbontással és SmartImage technológiával rednelkezik a képek és videók lehető legélénkebb megjelenítése érdekében.

2020. június 2. 18:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás