A CA felszabadítja az Ingres forráskódját

A jövő vállalati adatbázisa a fejlesztő közösség bevonásával

forrás Prim Online, 2004. augusztus 9. 20:39
A Computer Associates International a CA Trusted Open Source License (CATOSL) engedély keretében hozzáférhetővé teszi az Ingres r3 adatbázis-rendszert. Ezzel a lépéssel a nyílt forráskódú közösség az Ingres r3 kódsorának elemzésével és módosításával hozzájárulhat az általános verzió továbbfejlesztéséhez.
Ez az első alkalom, hogy egy jelentős vállalati szoftverfejlesztő cég ilyen jellegű együttműködést ajánl fel a nyílt forráskódú közösségnek vállalati szintű adatbázis-technológia fejlesztéséhez. Az általános verzió megjelenése 2004. szeptember 30-ra várható. Az általános licencszerződést képező, és egyúttal Open Source Initiative (OSI) megfelelésű CATOSL tartalma a http://opensource.org weboldalon érhető el. A szoftverfejlesztők saját megoldásaikhoz addig a szintig használhatják fel az Ingres forráskódját, amíg azt a CATOSL lehetővé teszi. A Ingres r3-hoz járó támogatások - díj ellenében - a CA által felkínált kártalanítást is tartalmazzák.
A fejlesztők és az érdeklődők a http://ca.com/opensource weboldalról tölthetik le az Ingres r3-at. Ezen a honlapon műszaki és egyéb támogatást is kaphatnak az Ingres alkalmazásával kapcsolatban, emellett megismerkedhetnek a CA egyéb, nyílt forráskódú projektjeivel. A külsős munkatársak szintén ezen a honlapon nyújthatják be a projekthez kapcsolódó módosítási javaslataikat..

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36