grafika kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: grafika

Grafikusok, vasútbarátok figyelem: „170 éves a magyar vasút!”

Még egy héten át, azaz május 25-ig várja a MÁV-csoport a hazai vasúttörténet egy-egy jelenetét ábrázoló grafikák beérkezését, a 170 éves a magyar vasút! című mozdonygrafikai pályázatra. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotás felhasználásával készülő óriásmatrica egy éven át a MÁV-csoport egyik, a mindennapi forgalomban részt vevő TRAXX mozdonyát díszíti majd.

2016. május 18. 09:49

A játékok szolgálatában alkotta meg az LG új 4K UHD monitorát

Az LG új szintre emeli a számítógépes játékok adta élményeket az LG 4K ULTRA HD monitorával (27MU67 számú modell). Az új kijelző még ebben a hónapban, júniusban jelenik meg a kiemelt piacokon.

Kulcsszavak: LG monitor 4K UHD játék grafika
2015. június 15. 14:31

Négykártyás grafikát is kiszolgáló Z97-WS alaplap az Asustól

Az ASUS bejelentette a munkaállomásokhoz szánt Z97-WS alaplapot. Az Intel Z97 lapkakészletre épülő alaplap igény szerinti használható NVIDIA GeForce SLI és AMD CrossFireX technológiával és kiemelkedő tápmegoldásokkal. 

Kulcsszavak: Asus alaplap grafika
2014. június 23. 14:49

Minőségibb GTA 5 játékélmény PS4-en [Videó]

Játszani jó dolog, csak nem mindegy, milyen grafikával. A DigitalFoundry közzétett egy videót, amelyen azt illusztrálják, milyen változások figyelhetők meg a Grand Theft Auto (GTA) 5 PS4 verziójában. A különbség szembetűnő.

2014. június 20. 14:15

Grafikai ötletpályázatot hirdetett a MÁV

A 200 éve született Gábor Áron ágyúöntő emlékét idézi majd a MÁV egy mozdonya idén tavasztól. A vasúttársaság – az Indóház Kiadóval közösen – pénteken indított nyílt grafikai ötletpályázatot: a nyertes képi megvalósítás fogja díszíteni az egyik TRAXX mozdonyt. Ez a díszes jármű továbbítja majd a június 6-án induló Történelmi Székely Gyorsot is.  

2014. február 17. 11:21

A legújabb grafikus gyorsítókártyák az AIDA64 új verziójában

Megjelent az AIDA64 termékcsalád 2.85-ös verziója, amely magában foglalja a vállalatoknak szánt IT Asset Management és távfelügyeleti szoftvert, az AIDA64 Business Edition-t, valamint az otthoni és vállalati környezetben egyaránt használható PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Edition-t.

2013. március 31. 08:47

Művészet vagy design a doodle?

Sok százmillió ember a szemtanúja annak a metamorfózisnak, amely úgyszólván naponta zajlik a Google nyitóoldalán. A művészi "firkák", a megszokott logót átlényegítő doodle-ok mindig valami jeles alkalomra igyekeznek - többnyire sikerrel - ráirányítani a figyelmet. Gondolnánk, hogy az ezért felelős "agytrösztöt" pusztán egy maroknyi ember alkotja? Egy Pac-Man játék, egy dallamok lejátszására alkalmas gitár vagy egy működő szintetizátor (előbbi Les Paul, utóbbi Robert Moog előtt tiszteleg) - csupán néhány darab abból a meghökkentő sorozatból, amelynek elemeivé a Google megszokott nyitóoldala időről időre átformálódott.

2012. november 17. 08:06

Infografika – új műfaj a reklámozásban

Hogyan tudjuk egy lapon bemutatni a rock családfáját vagy a csokoládé történetét? Miként tudjuk ábrázolni, hogy vált életünk szerves részévé a mikroprocesszor? Hogyan tehetjük befogadhatóvá azt töménytelen mennyiségű adatot, amivel nap mint nap szembesülünk? Az erősödő reklámzajból egyre nehezebb kitűnni, a klasszikus eszközökkel dolgozó reklámok nehezen képesek nagy adathalmazokat átláthatóan bemutatni. Az új műfaj, az infografika alkalmas a nézők lekötésére, és a ránk zúduló információtömeg ábrázolására.

Kulcsszavak: grafika marketing
2012. január 7. 08:01

Experience 2009 Demoshow és Demoscene Találkozó

Idén, 2009. december 12-én 16:00-22:00-ig a zuglói Cserepesházban első alkalommal kerül megrendezésre az Experience 2009 demoshow és demoscene találkozó, amit a szervezők egy sorozatnak szánnak. A résztvevők megtekinthetik az elmúlt évek legszínvonalasabb valósidejű animációit és vizuális megoldásait, azaz a demókat.

Kulcsszavak: játék grafika zene design
2009. december 7. 18:47

Computer Art Forum - számítógépes grafikai találkozó

Október 9-én nagyszabású országos rendezvény keretén belül ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját Magyarország legnagyobb számítógépes grafikai felnőttképző intézménye, a Mesharray Digital Media School.

2009. szeptember 15. 14:27

Nem igényelnek specializált szaktudást az Avid új grafikai szoftverei

Az Avid csomagja más adásgrafikai szoftverekkel ellentétben csökkenti a felhasználók oktatásának a szükségletét, nem igényel specializált szaktudást, a könnyen használható tervező eszközök és sablonok pedig lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a műsoraik minél hamarabb adásba kerülhessenek.

2008. július 4. 10:49

High-end HP munkaállomások sok grafikát igénylő munkákhoz

A HP bejelentette, hogy kapható a nagy teljesítményű (high-end) személyi munkaállomások két teljesítmény-növelt változata, amelyeket professzionális digitális tartalom készítők, film/videó utómunkálatait végzők, animációs szakemberek és a grafikus ipar számára fejlesztettek.

2008. április 19. 11:05

NI: LabView 8.5 bemutató Budaörsön

A National Instruments (NI) LabView programtermékével kapcsolatos nemzetközi rendezvénysorozata hazai állomásának helyszíne szeptember 4-én és 5-én a budaörsi Hotel Holiday Inn. Szeminárium és előadás keretében bemutatják a tesztelésben, vezérlésben és beágyazott rendszerek fejlesztésében egyaránt alkalmazott LabView grafikus fejlesztői környezet legújabb, 8.5-ös verzióját.

2007. szeptember 4. 07:33

Új minőség a számítógépes grafikában

Hazánkban először kerül bemutatásra a számítógépes grafikai megoldások terén új minőséget képviselő Windows Presentation Foundation. A Windows Vistához és a .NET 3.0-hoz kapcsolódó megoldást a Microsoft rendszermérnökei gyakorlati példákon keresztül ismertetik az április 24-ei NetAcademia MesterQrzuson.

Kulcsszavak: grafika .Net Windows Vista
2007. április 10. 13:31

Sikeresen zárult az ArtistPub első nyílt 3D grafikai pályázata

A versenyzőknek a pályázaton háromdimenziós grafikát kellett készíteniük "romos híd" témában. A neves tagokból álló nemzetközi zsűri 26 beérkezett pályamű közül választotta ki a legjobbat.

Kulcsszavak: pályázat 3D grafika
2004. augusztus 30. 19:00

Adobe Designer nyivános bétateszt

Az Adobe Systems bejelentette az egyszerűen kezelhető új grafikus XML űrlaptervező eszköz, az Adobe Designer nyilvános béta verzióját, amellyel intelligens nyomtatványokat lehet Adobe PDF-ben vagy HTML-ben megtervezni és terjeszteni.

Kulcsszavak: Adobe grafika
2004. március 11. 13:07

Új japán "tollegér", főként grafikához

A japán Tec vállalat olyan szerkezetet fejlesztett ki, amely egyesíti a számítógépes egér és egy toll tulajdonságait. Az új, nagyfelbontású bemeneti eszköz érdekes lehet grafikusművészek számára is.

Kulcsszavak: egér újdonság grafika
2004. március 1. 20:21

A Studio21 Training Center új képzési rendszere

A Studio21 Training Center az első nemzetközi digitális média iskola Magyarországon, amely a digitális multimédia és a 3d animáció oktatás terén végez úttörő munkát.

2003. augusztus 26. 16:57

Egyedülálló grafikai pályázat a Design21 szervezésében

A Design21, a Digitart magazin és a Render.hu közös pályázatot hirdet "Az Aranycsapat, a magyar foci hőskora" címmel. A pályázat célja, hogy a hazai számítógépes grafika iránt érdeklődők számára egy nívós szakmai megmérettetés lehetőségét biztosítsa.

2003. június 10. 16:40

A számítógépes grafika seregszemléje

2002. május 28-29-én az Első Magyar Számítógépes Grafika és Geometria Konferencián ingyenes a részvétel, mindenkit szeretettel várnak a szervezők a BME Informatikai épületében (Magyar tudósok körút 2.). A konferenciához kapcsolódik a 3D animációs stúdiók második seregszemléje, a 3D nap a Leonardo szervezésében és a render.hu honlap grafikai versenyének díjkiosztása

Kulcsszavak: CAD grafika konferencia
2002. május 18. 08:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15