grafika kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: grafika

Grafikusok, vasútbarátok figyelem: „170 éves a magyar vasút!”

Még egy héten át, azaz május 25-ig várja a MÁV-csoport a hazai vasúttörténet egy-egy jelenetét ábrázoló grafikák beérkezését, a 170 éves a magyar vasút! című mozdonygrafikai pályázatra. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotás felhasználásával készülő óriásmatrica egy éven át a MÁV-csoport egyik, a mindennapi forgalomban részt vevő TRAXX mozdonyát díszíti majd.

2016. május 18. 09:49

A játékok szolgálatában alkotta meg az LG új 4K UHD monitorát

Az LG új szintre emeli a számítógépes játékok adta élményeket az LG 4K ULTRA HD monitorával (27MU67 számú modell). Az új kijelző még ebben a hónapban, júniusban jelenik meg a kiemelt piacokon.

Kulcsszavak: LG monitor 4K UHD játék grafika
2015. június 15. 14:31

Négykártyás grafikát is kiszolgáló Z97-WS alaplap az Asustól

Az ASUS bejelentette a munkaállomásokhoz szánt Z97-WS alaplapot. Az Intel Z97 lapkakészletre épülő alaplap igény szerinti használható NVIDIA GeForce SLI és AMD CrossFireX technológiával és kiemelkedő tápmegoldásokkal. 

Kulcsszavak: Asus alaplap grafika
2014. június 23. 14:49

Minőségibb GTA 5 játékélmény PS4-en [Videó]

Játszani jó dolog, csak nem mindegy, milyen grafikával. A DigitalFoundry közzétett egy videót, amelyen azt illusztrálják, milyen változások figyelhetők meg a Grand Theft Auto (GTA) 5 PS4 verziójában. A különbség szembetűnő.

2014. június 20. 14:15

Grafikai ötletpályázatot hirdetett a MÁV

A 200 éve született Gábor Áron ágyúöntő emlékét idézi majd a MÁV egy mozdonya idén tavasztól. A vasúttársaság – az Indóház Kiadóval közösen – pénteken indított nyílt grafikai ötletpályázatot: a nyertes képi megvalósítás fogja díszíteni az egyik TRAXX mozdonyt. Ez a díszes jármű továbbítja majd a június 6-án induló Történelmi Székely Gyorsot is.  

2014. február 17. 11:21

A legújabb grafikus gyorsítókártyák az AIDA64 új verziójában

Megjelent az AIDA64 termékcsalád 2.85-ös verziója, amely magában foglalja a vállalatoknak szánt IT Asset Management és távfelügyeleti szoftvert, az AIDA64 Business Edition-t, valamint az otthoni és vállalati környezetben egyaránt használható PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Edition-t.

2013. március 31. 08:47

Művészet vagy design a doodle?

Sok százmillió ember a szemtanúja annak a metamorfózisnak, amely úgyszólván naponta zajlik a Google nyitóoldalán. A művészi "firkák", a megszokott logót átlényegítő doodle-ok mindig valami jeles alkalomra igyekeznek - többnyire sikerrel - ráirányítani a figyelmet. Gondolnánk, hogy az ezért felelős "agytrösztöt" pusztán egy maroknyi ember alkotja? Egy Pac-Man játék, egy dallamok lejátszására alkalmas gitár vagy egy működő szintetizátor (előbbi Les Paul, utóbbi Robert Moog előtt tiszteleg) - csupán néhány darab abból a meghökkentő sorozatból, amelynek elemeivé a Google megszokott nyitóoldala időről időre átformálódott.

2012. november 17. 08:06

Infografika – új műfaj a reklámozásban

Hogyan tudjuk egy lapon bemutatni a rock családfáját vagy a csokoládé történetét? Miként tudjuk ábrázolni, hogy vált életünk szerves részévé a mikroprocesszor? Hogyan tehetjük befogadhatóvá azt töménytelen mennyiségű adatot, amivel nap mint nap szembesülünk? Az erősödő reklámzajból egyre nehezebb kitűnni, a klasszikus eszközökkel dolgozó reklámok nehezen képesek nagy adathalmazokat átláthatóan bemutatni. Az új műfaj, az infografika alkalmas a nézők lekötésére, és a ránk zúduló információtömeg ábrázolására.

Kulcsszavak: grafika marketing
2012. január 7. 08:01

Experience 2009 Demoshow és Demoscene Találkozó

Idén, 2009. december 12-én 16:00-22:00-ig a zuglói Cserepesházban első alkalommal kerül megrendezésre az Experience 2009 demoshow és demoscene találkozó, amit a szervezők egy sorozatnak szánnak. A résztvevők megtekinthetik az elmúlt évek legszínvonalasabb valósidejű animációit és vizuális megoldásait, azaz a demókat.

Kulcsszavak: játék grafika zene design
2009. december 7. 18:47

Computer Art Forum - számítógépes grafikai találkozó

Október 9-én nagyszabású országos rendezvény keretén belül ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját Magyarország legnagyobb számítógépes grafikai felnőttképző intézménye, a Mesharray Digital Media School.

2009. szeptember 15. 14:27

Nem igényelnek specializált szaktudást az Avid új grafikai szoftverei

Az Avid csomagja más adásgrafikai szoftverekkel ellentétben csökkenti a felhasználók oktatásának a szükségletét, nem igényel specializált szaktudást, a könnyen használható tervező eszközök és sablonok pedig lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a műsoraik minél hamarabb adásba kerülhessenek.

2008. július 4. 10:49

High-end HP munkaállomások sok grafikát igénylő munkákhoz

A HP bejelentette, hogy kapható a nagy teljesítményű (high-end) személyi munkaállomások két teljesítmény-növelt változata, amelyeket professzionális digitális tartalom készítők, film/videó utómunkálatait végzők, animációs szakemberek és a grafikus ipar számára fejlesztettek.

2008. április 19. 11:05

NI: LabView 8.5 bemutató Budaörsön

A National Instruments (NI) LabView programtermékével kapcsolatos nemzetközi rendezvénysorozata hazai állomásának helyszíne szeptember 4-én és 5-én a budaörsi Hotel Holiday Inn. Szeminárium és előadás keretében bemutatják a tesztelésben, vezérlésben és beágyazott rendszerek fejlesztésében egyaránt alkalmazott LabView grafikus fejlesztői környezet legújabb, 8.5-ös verzióját.

2007. szeptember 4. 07:33

Új minőség a számítógépes grafikában

Hazánkban először kerül bemutatásra a számítógépes grafikai megoldások terén új minőséget képviselő Windows Presentation Foundation. A Windows Vistához és a .NET 3.0-hoz kapcsolódó megoldást a Microsoft rendszermérnökei gyakorlati példákon keresztül ismertetik az április 24-ei NetAcademia MesterQrzuson.

Kulcsszavak: grafika .Net Windows Vista
2007. április 10. 13:31

Sikeresen zárult az ArtistPub első nyílt 3D grafikai pályázata

A versenyzőknek a pályázaton háromdimenziós grafikát kellett készíteniük "romos híd" témában. A neves tagokból álló nemzetközi zsűri 26 beérkezett pályamű közül választotta ki a legjobbat.

Kulcsszavak: pályázat 3D grafika
2004. augusztus 30. 19:00

Adobe Designer nyivános bétateszt

Az Adobe Systems bejelentette az egyszerűen kezelhető új grafikus XML űrlaptervező eszköz, az Adobe Designer nyilvános béta verzióját, amellyel intelligens nyomtatványokat lehet Adobe PDF-ben vagy HTML-ben megtervezni és terjeszteni.

Kulcsszavak: Adobe grafika
2004. március 11. 13:07

Új japán "tollegér", főként grafikához

A japán Tec vállalat olyan szerkezetet fejlesztett ki, amely egyesíti a számítógépes egér és egy toll tulajdonságait. Az új, nagyfelbontású bemeneti eszköz érdekes lehet grafikusművészek számára is.

Kulcsszavak: egér újdonság grafika
2004. március 1. 20:21

A Studio21 Training Center új képzési rendszere

A Studio21 Training Center az első nemzetközi digitális média iskola Magyarországon, amely a digitális multimédia és a 3d animáció oktatás terén végez úttörő munkát.

2003. augusztus 26. 16:57

Egyedülálló grafikai pályázat a Design21 szervezésében

A Design21, a Digitart magazin és a Render.hu közös pályázatot hirdet "Az Aranycsapat, a magyar foci hőskora" címmel. A pályázat célja, hogy a hazai számítógépes grafika iránt érdeklődők számára egy nívós szakmai megmérettetés lehetőségét biztosítsa.

2003. június 10. 16:40

A számítógépes grafika seregszemléje

2002. május 28-29-én az Első Magyar Számítógépes Grafika és Geometria Konferencián ingyenes a részvétel, mindenkit szeretettel várnak a szervezők a BME Informatikai épületében (Magyar tudósok körút 2.). A konferenciához kapcsolódik a 3D animációs stúdiók második seregszemléje, a 3D nap a Leonardo szervezésében és a render.hu honlap grafikai versenyének díjkiosztása

Kulcsszavak: CAD grafika konferencia
2002. május 18. 08:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás