humánügyvitel kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: humánügyvitel

Egyre többen a közösségi médiából kapnak állástippet

A Facebook és általában a közösségi média az élet számos területén megkerülhetetlenné vált. Ma már a vállalati HR-sek egyre nagyobb része épít a közösségi médiára, amikor új munkatársak keresésébe vág.

2015. november 2. 14:21

Qualysoft: Átalakult az informatikai HR-piac

"Az elmúlt egy-két évben átalakult az informatikai HR-piac. Szinte kizárólag a jó szoftverfejlesztő szakembereket keresik a cégek, technológiától függetlenül. Kicsi az elhelyezkedési esélye a közép- vagy felsővezetői pozícióra vágyó managereknek, vagy akár a projektmenedzsereknek, legyenek még oly kiváló szakemberek is".

2013. április 29. 10:59

Egymillió jenes jutalmat ad angolul tudó munkatársainak a Softbank japán mobilszolgáltató

Egymillió jenes (mintegy 2,5 millió forintos) jutalmat ajánlott fel angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát tevő dolgozóinak a Softbank japán távközlési-informatikai konszern, amely tavaly októberben 20 milliárd dollárért vásárolta fel az amerikai Sprint Nextel mobilszolgáltató részvényeinek 70 százalékát.

2013. január 15. 08:06

Megjelent az első hazai munkaerő-jutalmazó és motivációs szoftver

Az 1993-ban alapult magyar tulajdonú E-Group bemutatta – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Európai Unió támogatásával létrejött – első hazai HCRMS (Human Capital Reward Management System), azaz munkaerő-jutalmazó és motivációs szoftvert. A nemzetközi nagyvállalatoknál is bevezethető szoftver lehetővé teszi az egyéni teljesítménymérést és az ezen alapuló, lojalitást és motivációt növelő ösztönzési rendszer kialakítását és menedzselését.

2012. december 18. 10:04

Személyzeti kérdezz-felelek

Országszerte 16 városban gyűltek össze a HR terület képviselői 2012 tavaszán, hogy válaszokat kapjanak az év legfontosabb kihívásai kapcsán.  A szakemberek a HR Háló sorozat szervezőjét olyannyira bizalmukba fogadták, hogy megosztották velük az év további HR kihívásait, melyek között a munkaerőpiacon továbbra is a megfelelő munkaerő kiválasztása jelenti a legnagyobb kihívást, de a terület szerepének elismertetése is nehézséget okoz.

2012. július 18. 10:25

A Vodafone Magyarország a legjobb munkahely a távközlési szektorban

A hazai telekommunikációs cégek közül egyedüliként a Vodafone Magyarország szerepel az Aon Hewitt Legjobb Munkahely felmérésének idei díjazottjai között. Az 1000 fő feletti vállalatok kategóriájában 3. helyezést ért el a cég.

2011. november 18. 13:10

Boldog munkavállalók és az üzleti siker

Minden ember tehetséges, kiemelkedő teljesítményre képes valamiben. Ha ezt a tevékenységet végzi, az önfeledt boldogságérzés ritkán marad el. Képességei kiteljesednek, s a munka eredménye kimagasló, kiemelkedik az átlagteljesítmények közül. A munka pozitív élményének létrehozása és fenntartása tehát az üzleti siker biztosítéka. A Piac&Profit és a Profil Training szervezésében megvalósuló tréningre invitáljuk!

2011. május 19. 14:01

Dinamizálódik a humánügyviteli szoftverek terén három-milliárdosra nőtt Nexon

A Nexon, amely a hazai piacon az egyik legrégibb, s a humán ügyvitel terén tradicionálisnak mondható informatikai cég, 2011-ben a megújulást, a dinamizálódást tűzte zászlajára, amit önálló kutatás-fejlesztési igazgatóság létrehozásával, a rendszereik folyamatos megújításával és a fókuszba állított célok fontossági sorrendjének átrendezésével bizonyítanak az ügyfeleik és a nagyközönség számára is.

2011. május 17. 16:07

Humánügyvitel: Eltérő igények, azonos elvárások

A humánügyviteli rendszerek piaca alaposan megváltozott az elmúlt évek folyamán. A vállalatok ma már nem csak a személyügyi adminisztrációt, hanem a teljes HR menedzsmentet szeretnék komplex informatikai rendszerben végezni.

Kulcsszavak: VT-Soft HR humánügyvitel
2011. március 29. 08:44

Legfontosabb tudnivalók a munkaidőkerethez kapcsolódó előírásokról

Egyre több vállalat alkalmazza a munkaidőkeretet a költségek csökkentése érdekében, de sokan nincsenek tisztában a bonyolult előírásokkal. A legfontosabb tudnivalókat egy ingyenesen elérhető tanulmány foglalja össze.

2010. december 7. 12:35

Aki nem vált 4-5 évente, akár 40%-kal is kevesebbet keres

Aki nem vált munkahelyet, jóval kevesebbet keres, ezért nem árt, ha időnként megmérjük magunkat a munkaerőpiacon, és az aktuális kereslet-kínálathoz igazítjuk elképzeléseinket.

2010. szeptember 1. 11:00

Virágokkal a termelékenységért

A cserepes növények és virágok jelenléte a munkahelyen jobban hozzájárul a kis- és középvállalatok (kkv-k) produktivitásához, mint az iroda elhelyezkedése, vagy az üzletek, éttermek közelsége.

2010. július 19. 09:10

HR szoftver felhőből

Felhő alapú hoszting szolgáltatásként is elérhetők a NEXON HR megoldásai. Az 50 milliós beruházással létrehozott szolgáltatás már bizonyította stabilitását; 2010 januárjában 20.000 munkavállaló nyilatkozott a NEXON felhőben cafeteriakerete felhasználásáról.

2010. május 20. 12:59

A NEXON mellett döntött a SAPA

Hatékonysága növelése érdekében a SAPA Profiles Kft. – a globálisan legnagyobb alumíniumprofil-gyártó hazai képviselője - NEXON integrált humánügyviteli rendszere bevezetése mellett döntött.

Kulcsszavak: Nexon humánügyvitel
2010. május 7. 14:23

Újabb öngyilkossági hullám a Foxconnál

A Foxconn óriásvállalat ismét a média figyelmének a középpontjába került a gyár területén bekövetkező újabb öngyilkossági kísérletek miatt.

Kulcsszavak: Foxconn humánügyvitel
2010. április 10. 11:22

Kirúgták, mert nagybetűvel írt e-mail-t

Új-Zélandon két évvel ezelőtt elbocsátottak egy könyvelőnőt annak különös elektronikus levélírási stílusa miatt; a hölgy csupa nagybetűt használt az üzenetekben.

Kulcsszavak: jog karrier humánügyvitel
2009. szeptember 1. 21:37

Letiltják az olaszok a Facebookot

Hadat üzent az olasz kormány a Facebook közösségi portálnak: szűrőrendszer segítségével akarják megakadályozni, hogy az állami tisztviselők munkaidejükben a weboldalon szörfözzenek.

2009. május 8. 10:35

Anyatigrisekként védik az információkat egymástól a kollégák

A bankok és telekommunikációs cégek is rohamléptekben sietnek kipuhatolni ügyfeleik preferenciáit, ízlését és szokásait. Egyes biztosítótársaságok is elkezdték már használni a prediktív modellezési és egyéb technikákat, hogy a megfelelő ügyfeleket megfelelő termékekkel és szolgáltatásokkal tudják célzottan megkeresni. Sokszor azonban a cégen belül sem adják ki egymásnak az adatokat a munkatársak. Beláthatatlan következménye lehet annak is, ha valaki felmond. A megoldás az ügyfelek jövedelmezőségére fókuszáló elemzés, illetve az adatok és prediktív modellek következetes tárolása.

2009. február 17. 19:00

IT-munkaerőkölcsönzés

Összeállításunk zárófejezetében arra keresünk választ, milyen körülmények késztetik a cégeket IT-munkaerő kölcsönzésére, s melyek a leggyakrabban ilyen úton betöltött álláshelyek.

2009. január 7. 16:49

Tippek a Xeroxtól az információs túlterheltség ellen

Kikapcsoljuk a mobiltelefonunkat? Ne vegyünk tudomást a hangüzeneteinkről? Dobjuk el a PDA-nkat? Ahogy a decemberi rohanásban közeledünk 2008 végéhez, és megfogadjuk, hogy 2009-ben kiegyensúlyozottan fogunk élni, ilyen és hasonló kérdések merülnek fel bennünk. Hogyan oldjuk meg tehát az információs túlterheltséget?

2008. december 12. 14:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

Az ABB hazai leányvállalata, az ABB Kft. hetedik alkalommal nyerte el a tekintélyes Business Superbrands díjat.

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

2021. május 4. 19:29