GKI kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: GKI

A fogyasztók kirobbanóan optimisták

Szeptemberben a GKI konjunktúraindexe két és fél éve nem látott szintre esett, ezen belül az üzleti várakozások három éves mélypontjukra zuhantak, a fogyasztói várakozások viszont még kissé javultak is, utoljára 2002 nyarán voltak ennél kedvezőbbek. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti bizalmi index szeptemberi esése jelentős (igaz, az átmenetileg megemelkedett augusztusihoz képest), egyetlen hónap alatt több mint tíz éve nem következett be ekkora romlás.

Kulcsszavak: előrejelzés GKI
2019. szeptember 23. 01:34

Hűtővásárlási csúcsszezon van a kereskedelemben

Hagyományosan az év legmelegebb időszaka augusztus eleje, ilyenkor a legmagasabb a napi átlagos középhőmérséklet, ezért sokan csak az év ezen időszakában eszmélnek rá, hogy hűtőjük már nem (vagy csak nagyon nagy fogyasztás és zaj árán) képes leadni az elvárt hűtési teljesítményt. 

2018. augusztus 10. 15:39

Fizetne-e a lakosság mobiltelefonnal?

A GKI Zrt. korábbi vizsgálata azt mutatta, hogy az érintés nélküli fizetés viszonylag elterjedt hazánkban. A mobiltelefon általi, érintés nélküli fizetés azonban még „gyerekcipőben” jár Magyarországon.

2017. augusztus 25. 10:17

Vége a klasszikus tévézésnek

Tudatosan csupán 28%-unk kapcsolja be a televíziót, a fiatal generáció életében már az okostelefon, a PC és a laptop jelenti a médiafogyasztás központját – derült ki a Jófogás és a GKI több mint 10 ezer aktív internetezőt bevonó kutatásából. A legtöbb audiovizuális tartalmat még mindig otthon fogyasztjuk, de a korábban tévézésre fordított idő egyre inkább tolódik az internet irányába.

2017. május 22. 11:55

Így gyűjtöget a magyar

Vajon mi lett a nem is olyan rég még divatos VHS magnóval, vagy a 2000-es évek egyik legmenőbb innovációjával, a diskmannel, és hasonlóan népszerű társaival? A Jófogás és a GKI közös, médiafogyasztási szokásainkat vizsgáló kutatásából többek között arra is fény derül, hogy a lakosság felénél még van otthon kazettás magnó, de walkmanünket is féltve őrizzük.

2017. április 28. 08:40

Magasról indított a GKI konjuktúraindex

Januárban nagyon magas, csaknem másfél éve nem látott szintről indította az évet a GKI konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke. A GKI (www.gki.hu) által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások 2015. évi, a fogyasztóiak pedig 2014. évi csúcspontjuk közelében voltak.

2016. január 25. 06:32

A mobilalkalmazások nagy száma is gátolja az igazi áttörést a mobilfizetésben

A felhasználók számára egyre nehezebb áttekinteni és megérteni, hogy melyik megoldást milyen élethelyzetben célszerű használni.

Kulcsszavak: mobilfizetés GKI
2015. október 12. 08:33

A vásárlók aktivitása viszi előre az online kiskereskedelmet

Az online vásárlással először találkozók aránya az idei év végére  várhatóan egyszámjegyűre csökken a mostani 12-14 százalékról, ezért a piac további növekedése sokkal inkább függ a vásárlók aktivitásának növekedésétől, mint újabb rétegek bevonásától - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatássorozatának idei második felméréséből.

2015. június 11. 08:31

Így vásárolunk online

Az Árukereső.hbu felmérése alapján magyar online vásárlók közel egyharmada rendszeresen vásárol a netről, egynegyedük pedig igyekszik minél több forrásból tájékozódni online vásárlásaik előtt. 

2015. április 7. 08:41

A piac optimista az online szektort tekintve

A GKI Digital és az Árukereső.hu közös, Online Kiskereskedelmi Index kutatássorozatának felmérése szerint az online kiskereskedelem hat legnagyobb szektora a tavalyi évben több mint 150 milliárd forintos forgalmat ért el, ezzel mintegy 6%-os súlyt szerezve saját teljes kiskereskedelmi forgalmukon belül.

2015. március 10. 13:16

Az online vásárlók 48%-a neten is fizet bankkártyával

A GKI Digital januárban készített lakossági kutatást, melyben az elmúlt egy évben az interneten is vásárló lakosság online és offline fizetési szokásait vizsgálta. Az eredmények alapján, az internetet 2014-ben vásárlás céljából is használó magyar lakosság közel 85%-a használja bankkártyát hagyományos bolti vásárlásai során, 48% pedig már a világhálón is fizet kártyával.

2015. március 10. 10:23

Az online vásárlók egyre kevésbé veszik igénybe a futárszolgálatot

A magyar nyelvű webáruházak 88 százaléka kínál vásárlóinak legalább egy szerződött futárszolgálatot, azonban a tranzakciókból való részesedés az elmúlt 4 évben folyamatos csökken, a megkérdezettek 42 százaléka csupán akkor választja a futárszolgáltatást, ha nincs megfelelőbb átvételi lehetőség, illetve a terméket nem tudja beszerezni egy konkurens webáruházban.

2014. július 27. 10:56

Az online kiskereskedelem növekedési dinamikája

Hat szektor osztozik az online kiskereskedelmi forgalom kétharmadán, melyből a hagyományos üzlettel is rendelkező webáruházak viszik el a forgalom döntő részét. Többek között ez a tendencia is körvonalazódik a GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatássorozatának első negyedéves eredményeiből.

2014. március 18. 11:21

Idén 3 milliárd forintot közelíthet a webes kuponoldalak forgalma

Az alig egyéves működésre visszatekintő bónuszokat, kuponokat értékesítő, nagyon gyorsan fejlődő közösségi vásárlói internetes kereskedelmi oldalak forgalma az idén várhatóan jóval meghaladja a 2 milliárd forintot, de elérheti a 3 milliárd forintot is.

Kulcsszavak: e-business GKI felmérés
2011. június 16. 08:56

A márciusi zuhanás után áprilisban nőtt a bizalom

A GKI-Erste konjunktúraindex (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke a márciusi zuhanás után áprilisban kissé emelkedett. A GKI által az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások érezhetőbben, a fogyasztóiak minimálisan javultak, miközben egyaránt elmaradtak a februári szinttől.

Kulcsszavak: trend GKI
2011. április 26. 12:32

Romló üzleti, zuhanó fogyasztói várakozások

Az üzleti szférában a válságot kísérő pesszimizmus 2009 tavaszán az iparban kezdett a legmarkánsabban oldódni, s itt a várakozások javulása 2011. februárig szinte folyamatos volt. A mostani visszaesés is ebben az ágazatban volt a legkisebb. 2010 közepétől a belföldi piacon érdekelt kereskedelmi és szolgáltató cégek optimizmusa is erőre kapott, csak az építőipari várakozások maradtak el tartósan és jelentősen a többi ágazatétól. Márciusban viszont ezekben az ágazatokban erősödött fel a leginkább a pesszimizmus.

Kulcsszavak: kutatás trend GKI
2011. március 23. 14:53

Nőtt az internetbanki ügyfelek száma

Március végén 1,316 millió lakossági és 208 ezer vállalati ügyfélnek volt internetbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel: a lakossági internetbanki ügyfelek száma az elmúlt egy évben 57 százalékkal, míg a vállalatiaké 64 százalékkal emelkedett - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. kedden az MTI-vel.

2007. szeptember 12. 10:17

Dinamikusan emelkedik az internetbanki ügyfelek száma

A magyar hitelintézeteknél december végén 1,177 millió lakossági és 192 ezer vállalati ügyfél rendelkezett internetbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel: a lakossági ügyfelek száma az elmúlt egy évben 56 százalékkal, míg a vállalatiaké 69 százalékkal emelkedett.

Kulcsszavak: bankszolg bank GKI
2007. június 19. 09:22

Microsoft-GKI : Készül a Versenyképességi Évkönyv 2007

Az első ízben 2006-ban megjelent Évkönyv egy év leforgása alatt az egyik legmeghatározóbb gazdasági fokmérővé vált, a vizsgálathoz kialakított innovatív indexei negyedévente mutatják Magyarország relatív pozícióját versenyképességi szempontból.

Kulcsszavak: GKI IT trend Microsoft-hu
2007. május 10. 20:06

Továbbra is dinamikusan emelkedik a mobilbanki szerződéssel rendelkezők száma

2006 harmadik negyedévének végén több mint 1,5 millió lakossági és közel 108 ezer vállalati ügyfél rendelkezett mobilbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél. A megelőző egy év alatt a lakossági ügyfelek száma 65%-kal, a vállalati ügyfelek száma 40%-kal nőtt. 2006. szeptember 30-án kb. 100 ezer webkártya (kizárólag internetes fizetésre alkalmas kártya) volt használatban, ez 65%-kal több, mint egy évvel korábban - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből.

2007. február 17. 12:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

A magyar internetezők 57 százaléka esett már áldozatául online csalásnak, adathalászatnak, hackelésnek vagy vírustámadásnak – ez derült ki az ESET termékek hazai forgalmazója, a Sicontact Kft. gkid-vel közösen végzett, a 18 év feletti online is vásárló internetezőkre reprezentatív felméréséből. A kutatás apropóját a cég most folytatódó kiberbiztonsági tudatosító kampánya, az IT-hős vagy kiberbalek? adta. Az ESET és a Sicontact közös célja, hogy a felhasználókat meggyőzzék arról, a digitális biztonság alapszükséglet, amelyre figyelnünk és áldoznunk kell. 

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:47