Intel-hu kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Intel-hu

Jövőre már növekedhet az informatikai piac

Az idén az informatikai piac 20-25 százalékkal esett vissza válság hatására, jövőre az első félévben az alacsony bázis miatt stagnálás várható, s csak a második félévben lesz némi fellendülés a szakemberek szerint.

Kulcsszavak: HPQ-hu trend IT Intel-hu
2009. december 28. 10:10

Szent László Kórház: informatikával támogatott gyógyítás és gyógyulás

Hardverekkel, szoftverekkel és informatikai képzésekkel támogatja a Microsoft és az Intel a Szent László Kórház Csontvelő Transzplantációs és Hematológiai Osztályán kezelt gyermekek gyógyulását, illetve segíti az orvosok munkáját.

2008. december 4. 17:09

Intel-technológiát oktatnak a BME-n

 A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a 2007/2008-as tanévtől kezdve az „Informatikai Infrastruktúra tervezése” tantárgy keretében az Intel platform-felügyeleti és virtualizációs technológiáját bemutató tanagyag is elérhető lesz a hallgatók számára. Szintén a következő tanévtől Intel Virtualizációs és Platform Menedzsment Laboratórium működik majd az Egyetemen. Az új laboratóriumot a terveket az Intel és a BME közös sajtótájékoztatón mutatta be.

Kulcsszavak: BME oktatás Intel Intel-hu
2007. május 18. 09:14

25 munkahelyes Intel labort avattak a BMF-en

A mai napon ünnepélyes keretek között felavatták fel a Budapesti Műszaki Főiskolán a világ vezető processzorgyártója és rendszertechnikai cége támogatásával létesített Intel Rendszertechnikai Laboratóriumot.

2006. január 16. 17:52

Az Intel fejlesztőrendszerekkel támogatja a hazai felsőoktatást

Az Intel egyenként 10.000 dollár értékű fejlesztőrendszereket adományozott a győri Széchenyi István Egyetem, illetve Budapesti Műszaki Egyetem számára, a jövőbeni informatikus nemzedék támogatása céljából.

2005. június 14. 14:51

Nagyvállalati összefogás a hazai kkv szektor támogatására

A Microsoft EU Grants Advisor pályázati tanácsadó program keretében konzorcium alakult a Microsoft, az Intel, a HP, a T-Online és a HVB Bank részvételével. A kezdeményezés célja az EU támogatásokhoz való hozzájutás megkönnyítése a hazai kkv szektor, valamint önkormányzatok és non-profit szervezetek számára.

2005. május 11. 14:28

10 éves az Intel Magyarországon

Az Intel Magyarország idén ünnepli tizedik születésnapját, amely alkalomból az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett is hazánkba látogatott, hogy együtt ünnepelhessen a helyi iroda képviselőivel.

Kulcsszavak: Intel-hu Intel
2005. április 6. 17:17

Megtalálták Magyarország legrégebbi Intel processzorral futó PC-jét

Az Intel az Albacomppal és az IT-BUSINESS-szel karöltve indított kezdeményezésének az volt a célja, hogy megtalálja Magyarország legrégebbi – Intel processzort tartalmazó – asztali számítógépét, és ezáltal is felhívják a figyelmet a korosodó PC-k cseréjének szükségességére.

2005. február 28. 17:03

Az Intel támogatja a vezeték nélküli technológiát Magyarországon

Az Intel Corporation szerint Magyarországon jelentős fejlődés előtt áll az információtechnológia és a széles sávú internet, s ezért több itteni vállalattal is szeretne együttműködni például a telekommunikáció és a szoftverfejlesztés területén.

2004. október 25. 09:16

Lezárult az Intel és DJ Sterbinszky remixversenye

A tavasz végén Sterbinszky, Bruckmann, az Intel és a VIVA TV közös remixversenyt hirdetett. A feladat a szerzőpáros egyik legutóbbi, "Club Rotation" című dalának újrakeverése volt: a versenyen indulóknak a letölthető hangsávok segítségével kellett egy remixet készíteniük.

Kulcsszavak: verseny zene Intel-hu Intel
2004. október 20. 17:17

Wireless bemutató a Ferihegyi Repülőtéren az olimpia alatt

A rendezvény célja, hogy a WLAN szolgáltatást és az igénybevételéhez szükséges noteszgépeket megismertessék a nagyközönséggel, valamint, hogy a vezeték nélküli internetezés egyedülálló élményét minél többen kipróbálhassák.

2004. augusztus 13. 10:20

Albacomp prezentációs labor a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumnak

Az Albacomp Rt. és az Intel Magyarország a mai napon sajtótájékoztató keretében vezeték nélküli technológiával ellátott prezentációs labort adott át a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumnak.

2003. december 16. 13:25

Intel-disztribútor lett az RCE Kft.

Kijelölte harmadik magyarországi disztribútorát az Intel. Az Asbis Magyarország és a Kvazár mellett mostantól a Rack Computer Elektronika Kft. (RCE) is az amerikai cég hazai nagykereskedelmi elosztójaként tevékenykedhet.

Kulcsszavak: Intel-hu Intel +céginfo RCE
2002. november 5. 17:47

Pentium 4 processzor roadshow Budapesten

Különleges processzorshow-t tart az Intel a főváros több bevásárlóközpontjában. Az Intel az Örs Vezér téri áruházban 3 napon át így ünnepelte az első egymilliárd eladott PC hírét, amely a cég állítása szerint mérföldkő az egész iparág szempontjából is. Az eseményre a mai napon még el lehet látogatni, de mivel roadshow-ról van szó, a néhány nap múlva más helyszíneken hasonló bemutatókra is számítani lehet.

2002. szeptember 8. 17:23

Unisys-vezetéssel: informatikai óriások roadshow-ja Budapesten

A világ vezető informatikai multijai közül öten - Unisys, Cisco, EMC, Intel, Microsoft - „Felkészülés a Kiszámíthatatlanra” (Coping with the Unpredictable) mottóval tartottak április 5-én a budapesti Hotel Marriottban közös roadshow-t.

2001. április 6. 11:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

A Continental technológiai vállalat a 2024-es Consumer Electronics Show-n mutatta be új kijelzőjét, az úgynevezett Crystal Center Display-t. A prémium kategóriás járművekbe gyártott terméket egy elegáns, keret nélküli, félig átlátszó kristályba ágyazták, mely megjelenésével teljesen új lehetőségeket nyújt a minimalista luxus integrálására. 

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

A csevegőprogramok térhódításának folyamatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása évről évre megfigyelhető, és mára eljutottunk oda, hogy a „– Holnap hívlak. – Melyiken?” –párbeszéd már nem a vezetékes vagy mobiltelefonra vonatkozik, hanem valamelyik csevegőfelületre vagy alkalmazásra.

2024. április 2. 13:14